General Glasnović za Narod.hr o Pupovcu, lustraciji, manjinama: ‘Dok sami ne napišemo svoju povijest drugi će ju falsificirati’

Foto. Facebook/ Željko Glasnović

Tristo tisuća pripadnika Komunističke partije ušlo je u hrvatske institucije i politiku te su postali istaknuti članovi HDZ-a, SDP-a, HNS-a i drugih stranaka vođeni karijerizmom, a ne nacionalnom pripadnošću. Nikada se nismo obračunali s njima i nemaju moralno pravo govoriti protiv hrvatskog naroda, jer su činili strašne zločine nad tim narodom. Vršili su genocide i etnocide, a njihovi nasljednici od komunista su najednom postali veliki liberali, borci za ljudska prava i kozmopoliti. Dok se ne provede lustracija, Hrvati neće imati hrvatsku državu. Državu nam vode politički nesposobni kadrovi, nasljednici zločinačkog režima.”, istaknuo je u razgovoru za Narod.hr saborski zastupnik Željko Glasnović.

‘Živkovićev revolt je razumljiv’

Komentirao je i sslučaj hrvatskoj branitelja Marijana Živkovića koji je u prosvjedu protiv postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru 2013. razbio dvojezičnu ploču na zgradi PP Vukovar.

“Marijan Živković je tragična žrtva događanja u Vukovaru. Velikosrpski imperijalizam je skoro pa nagrađen položajem manjina u Saboru. Ne možete napraviti državu unutar države. Zbog toga je Živkovićev revolt razumljiv.”, pojasnio je Glasnović za Narod.hr.

‘Dok se ne provede lustracija, Hrvati neće imati hrvatsku državu’

General Glasnović se osvrnuo, kako je u razgovoru istaknuo, na “destabilizaciju koju vrši srpska manjina”.

“Pupovac je zapravo Jugo-Srbin, a ovo je duboka jugoslavenska država. U Hrvatskoj nikada nije izvršena kadrovska lustracija. U Saboru sjede suradnici UDBA-e, jedan među njima je i stanoviti zastupnik kodnog imena Odisej”, pojašnjava Glasnović te nastavlja: “Tristo tisuća pripadnika Komunističke partije ušlo je u hrvatske institucije i politiku te su postali istaknuti članovi HDZ-a, SDP-a, HNS-a i drugih vođeni karijerizmom, a ne nacionalnom pripadnošću. Nikada se nismo obračunali s njima i nemaju moralno pravo govoriti protiv hrvatskog naroda, jer su činili strašne zločine nad tim narodom. Vršili su genocide i etnocide, a njihovi nasljednici od komunista su najednom postali veliki liberali, borci za ljudska prava i kozmopoliti. Dok se ne provede lustracija, Hrvati neće imati hrvatsku državu. Državu nam vode politički nesposobni kadrovi, nasljednici zločinačkog režima.”, upozorava Glasnović.

(VIDEO) Dr. Zlatko Hasanbegović: ‘Pupovac ne smije, ne može i ne treba biti dio bilo koje vladajuće većine’

Silvana Oruč Ivoš: Zahvaljujući našem novcu i hrabrom Plenkoviću – Pupovac hara hrvatskom, a Divjak preispituje puštanje hrvatske himne

(VIDEO) CRO Demoskop: Koalicijski partneri Plenković i Pupovac predvode listu najnegativnijih političara po mišljenju birača

‘Velikosrpski imperijalizam je skoro pa nagrađen položajem manjina u Saboru’

General Glasnović za Narod.hr ističe važnu ulogu hrvatskog iseljeništva.

“Velikosrpski imperijalizam je skoro pa nagrađen položajem manjina u Saboru. Dok srpska manjina uživa u privilegijama, istovremeno se događa sabotaža hrvatskog iseljeništva što se očituje u tome da Hrvati još nemaju uvedeno elektroničko i dopisno glasovanje. Ujedno to isto iseljeništvo državi dođe dobro kada pokriva defict u mirovinskom sustavu.”

“Bivši sustav je razorio moralno-etički kodeks i donio inverziju Deset Božjih zapovijedi. Razoren je osjećaj individualne odgovornosti. Bivši drugovi sada rade u javnoj upravi, a ništa ne proizvode – rezultat je korupcija, pogodovanje, klijentelizam i zamršena birokracija. Što predstavlja veliki problem za budućnost – tko će tu investirati? Ne rješava se ni pitanje demografije, problema iz prošlosti, zločina, a brojni Hrvati još se ne mogu vratiti u Zrin.

‘Plaćamo Novosti za falsificiranje hrvatske povijesti’

Glasnović ocjenjuje da je rješenje problema provedba lustracije.

“Plaćamo Novosti za falsificiranje hrvatske povijesti. Prvi stup lustracije je otkrivanje zločina i istine što se doista događalo. Otvaranje arhiva je drugi stup lustracije, a treći je kadrovski, i toga se boje ‘drugovi’. U normalnoj, civiliziranoj državi ne bi mogli sudjelovati u političkom životu, a naši donose zakone u Saboru.”

‘Nasljednici komunizma misle jednako kao i desno krilo u Srbiji’

“Nasljednici najkrvavije tiranije – boljševisti bez nacionalnog osjećaja vode Hrvate. Istina nema ideološki predznak. Dok sami ne napišemo svoju povijest drugi će ju falsificirati. Problem su stari kadrovi i nasljednici koji misle jednako kao i desno krilo u Srbiji.”, zaključio je general Glasnović za Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr