Glasnović se obratio biračima: Dotaknuo se elektroničkog i dopisnog glasovanja, Herceg Bosne, Komšića…

Glasnović
Zagreb, 16.06.2020. - Kandidacijske liste za Hrvatski sabor Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao je Željko Glasnović, kojega je došao podržati Miroslav Škoro. Na fotografiji Željko Glasnović, Miroslav Škoro. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Nositelj liste broj 10 u 11. izbornoj jedinici za dijasporu, general Željko Glasnović priopćio je u četvrtak da će, iskažu li mu birači povjerenje, inzistirati na donošenju novog izbornog zakona i rezolucije o zaštiti hrvatskog naroda u BiH te na osnutku ministarstva povratka.

Glasnović je u priopćenju naveo kako će inzistirati na donošenju novog izbornog zakona u Hrvatskom saboru tako da se broj zastupnika, hrvatskih državljana bez prijavljenog prebivališta u Hrvatskoj, uskladi te da imaju razmjeran broj zastupnika u Hrvatskom saboru, to jest da svaki glas hrvatskog državljanina ima jednaku vrijednost.

Tražit će i da se broj zastupnika uskladi razmjerno s brojem birača koji žive izvan Hrvatske.

“Ovdje je sasvim očito da jedna pravila vrijede za manjine u Hrvatskoj, druga za birače koji žive u Hrvatskoj, a treća za Hrvate izvan Domovine – dakako, na štetu Hrvata, Republike Hrvatske i ukupnih nacionalnih prava i interesa Republike Hrvatske i cijeloga hrvatskog naroda. Toga je dosta!” poručio je Glasnović.

>Na listi Željka Glasnovića na parlamentarnim izborima nalaze se Ina Vukić, Mate Knezović, Tomislav Sunić…

>Dužnosnik HNS-a: ‘Ako Bošnjaci proglase parlament FBiH, usvojit ćemo set zakona kojim se vraćaju ingerencije HR Herceg Bosne’

Rekao je i kako će inzistirati na uvođenju elektroničkoga i dopisnoga glasovanja tako da svoje biračko pravo, već na sljedećim izborima, mogu ostvariti svi hrvatski državljani, pa i Hrvati iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, bez diskriminacije.

Inzistirat ćemo na povratku Herceg Bosne

Inzistirat će, kaže, na stvarnoj ravnopravnosti i na punoj zaštiti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a od nove hrvatske Vlade odmah nakon konstituiranja zatražit će da poduzme sve mjere za zaštitu hrvatskog naroda u BiH predviđene Ustavom Republike Hrvatske, Washingtonskim i Daytonskim sporazumom.

“Ukoliko punu zaštitu hrvatskog naroda ipak ne bismo mogli postići u sadašnjim okvirima, te ukoliko se bude i dalje pokušavalo njegovo dekonstituiranje – inzistirat ćemo na povratku Herceg Bosne kao hrvatske federalne jedinice u Bosni i Hercegovini”, istaknuo je Glasnović.

“HDZ na svakim izborima zadnjih 20 godina lažno obećava da će to obespravljivanje Hrvata prekinuti, ali je potpuno jasno (jer su to već mogli) da to HDZ i HDZ BiH nikada neće učiniti ako im opet dopustite da se lažno predstavljaju kao zaštitnici hrvatskog naroda”, poručio je biračima.

Rekao je i da će njihov uvjet za potporu novoj Vladi, dok se ne donese novi izborni zakon, biti odluka o nepriznavanju Željka Komšića kao predstavnika Hrvata i njegovo proglašavanje personom non grata u Hrvatskoj.

Zatražit će da novi saziv Hrvatskoga sabora donese rezoluciju o zaštiti hrvatskog naroda u BiH te da se osnuje ministarstvo povratka kao institucionalni okvir za sva pitanja Hrvata izvan Domovine.

“Za Hrvatsku i Hrvate borio sam se kao vojnik i hrvatski general te sam u tim borbama dvostruko teško ranjen. I ovu bitku zajedno ćemo dobiti jer naša srca kucaju zajedno za Hrvatsku i za Hrvate ma gdje se trenutno nalazili”, poručio je Glasnović i pozvao birače da glasuju za njega i listu broj 10.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina