Glogoški odgovara Ravnateljstvu policije: Ono što se događalo suprotno je od svega onoga što navode

Policija je priopćila kako su uočili najveći napad na policijske službenike i policijsku službu do sada tijekom analize medijskih napisa i izjava vezanih uz postupanje policijskih službenika interventnih jedinica policije na Trgu sv. Marka. Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata prve skupine i jedan od vođa prosvjeda pred Ministarstvom branitelja, nije želio komentirati ovo priopćenje nego je rekao kako su svi vidjeli što se događalo te noći na Trgu sv. Marka.

“I hrvatska javnost i svijet su vidjeli što se tada događalo. To je reakcija na ono što se stvarno događalo, a to je suprotno od svega onoga što oni navode”, rekao je Glogoški.

Poručio je da branitelji okupljeni u crkvi sv. Marka nisu nikada rekli da su pripadnici policijskih snaga četnici. “Bio sam u crkvi cijelo vrijeme, pa ne znam što se događalo na barikadama. Mi branitelji znamo da je policija postupila u suprotnosti sa zakonom, a sada navode netočne informacije”, dodao je.

Podsjetimo, nakon nemilih scena s Trga svetog Marka u Zagrebu, a povodom medijskih napisa o policijskom postupanju tijekom navedenih događaja 28. i 29. svibnja, Ravnateljstvo policije daje priopćenje za javnost.

Tvrde da su policijski službenici postupali zakonito u intervenciji na ulazu u crkvu Sv. Marka. U navedenom postupanju sudjelovali su policijski službenici Interventnih jedinica policije iz ukupno 16 policijskih uprava te iz Policijske uprave zagrebačke. Niti jedan od njih ne zaslužuje da ga neodgovorni pojedinci nazivaju “rehabilitiranim četnicima” ili “rehabilitiranim SAO Krajina milicajcima”, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

“Posebno ne odobravamo prozivanje policijskih službenika imenom i prezimenom te davanje epiteta poput “mrzitelja branitelja” i sličnih”, stoji u priopćenju Ravnateljstva policije te dodaju da su tvrdnje o prekomjernoj upotrebi sile od strane policijskih službenika diskreditirale policiju te dodaju kako je disciplina policijskih službenika zadržana na najvišoj razini,

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah