HAK: pojačan promet na autocestama u oba smjera

Na većini cesta vozi se bez ograničenja, pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Tijekom dana mogući su zastoji na dijelovima gdje su u tijeku radovi zbog privremene regulacije prometa, na Jadranskoj magistrali, u blizini turističkih središta te u gradovima i na njihovim prilaznim cestama. Do 14. rujna za teretna vozila iznad 7,5 tona zbog radova je zatvorena državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja. Obilazak je Ličko Petrovo Selo – Grabovac – Karlovac – Duga Resa – Žuta Lokva – Otočac – Borje i obrnuto.

Ovaj tjedan izvodit će se radovi na uređenju sjevernog kolnika Ulice grada Vukovara na dijelu od Avenije M. Držića do Miramarske ulice u Zagrebu, a potom i na dijelu od Miramarske ulice do Savske ceste te će ista biti zatvorena za promet. Vozit će se obilazno: Ulica grada Vukovara – Avenija M. Držića – Slavonska avenija – Savska cesta – Ulica grada Vukovara.

Zbog radova u tunelu Sveti Ilija na D76 tunel će biti zatvoren za promet u dva noćna termina: 25/26.08. (utorak/srijeda) i 26/27.08. (srijeda/četvrtak) od 22 do 6 sati. Obilazak: smjer Zagreb – Dubrovnik: D39 (od čvora Šestanovac do križanja s DC8), DC8 (od križanja s D39 do Makarske); smjer Dubrovnik – Zagreb: D512 (od čvora Ravča do križanja s DC8), DC8 (od križanja s D512 do Makarske).

Na državnoj cesti DC2 Našice-Josipovac u naseljima Jelisavac i Koška vozi se naizmjence, jednim trakom uz regulaciju prometa semaforima, do 31. kolovoza u 19 sati. Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec zatvorena je od čvora Dubrava do spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je kroz Vrbovec.

Pojačan je promet putničkih vozila: ulazak: Bajakovo, Karasovići i Metković. Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Pasjak. Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah