Hrvat Stjepan Šafran proglašen najboljim poduzetnikom Europe

Zagreb, 13.11.2017. - Svečana dodjela nagrada Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna. Na slici dobitnik nagrade za životno djelo Stjepan Šafran. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag
Poduzetnik godine u Europi, Stjepan Šafran završio je svoj govor pozivom svim prisutnim tvrtkama da dođu i investiraju u Hrvatsku, gdje će ih dočekati povoljno poslovno okruženje i gostoprimstvo.

Stjepan Šafran osnivač je Metal Producta, obiteljske proizvodne tvrtke specijalizirane za obradu metala, čija je osnovna djelatnost proizvodnja opreme za energetski sektor, a proizvodi opremu i za druge industrije. Međunarodno je orijentirano poduzeće s više od 80 posto prihoda od inozemnih partnera s kojima surađuje više od 25 godina. Tvrtka ima 230 zaposlenika koji rade na dvije lokacije, u Odri kraj Zagreba i Brezničkom Humu kraj Novog Marofa.

Stjepan Šafran proglašen je Pobjednikom “Europski Poduzetnik Godine” u velikom finalu ovogodišnjih European Business Awards na ekskluzivnoj ceremoniji dodjele nagrada u Varšavi, Poljskoj. Suci su nagradili pojedinca koji pokazuje viziju, ustrajni pristup širenju poduzeća, stavljajući ih u središte poslovanja te identificira tržišne prilike, razumije ciljeve, formulira ideje i donosi odluke te je inspiracija drugima za postizanje većeg poslovnog uspjeha. Suci su u ocjenjivanju koristili 7 kriterija, a to su: vodstvo, stvarni fokus na kupce, motiviranje ljudi, kreativnost i inovacije, etičnost te rezultati i rast, piše tportal.hr.

European Business Awards jedno je od najvećih i najdugovječnijih poslovnih natjecanja sa sjedištem u Londonu u Velikoj Britaniji. Preko 500 uspješnih poslovnih lidera iz cijele Europe okupilo se na dvodnevnom događaju, pod pokroviteljstvom RSM-a, s prisutnim političarima, ambasadorima i znanstvenicima kako bi proslavili izvanredan poslovni uspjeh Metal Producta i ostalih pobjednika u najvećem i najprestižnijem poslovnom natjecanju u Europi.

Stjepan Šafran proglašen je pobjednikom nakon završnog ocjenjivanja sudaca, a Metal Product odabran je među više od 150.000 poduzeća iz 33 zemlje koje su ušle u natjecanje. U rigoroznom ocjenjivanju neovisnih sudaca 2.753 tvrtke su u srpnju proglašene “Ones to Watch” (poduzeće na koje treba obratiti pozornost), a nakon daljnjeg detaljnog razmatranja u rujnu su 363 tvrtke proglašene nacionalnim pobjednicima.

‘Ova prestižna europska nagrada kruna je moje 55-godišnje karijere uz podršku moje obitelji, vjernost mojih zaposlenika i povjerenje naših poslovnih partnera.’ rekao je Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta, koji je nagradu primio zajedno s sa svojom unukom Barbarom Vuković, članicom Uprave zaduženom za financije, te Igorom Vrdoljakom, izvršnim direktorom Metal Producta.

Šafran završio je svoj govor pozivom svim prisutnim tvrtkama da dođu i investiraju u Hrvatsku, gdje će ih dočekati povoljno poslovno okruženje i gostoprimstvo.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/tportal.hr