Hrvatska vojska u Lici i Gorskom kotaru nastavlja čistiti snježne nanose

Foto: fah

Pripadnici Oružanih snaga RH i u ponedjeljak su angažirani na nekoliko lokacija u Lici i Gorskom kotaru pomažući lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, i to u Delnicama, Saborskom, Gračacu, Donjem Lapcu i Sv. Roku.

Na području Delnica angažirano je ukupno 69 pripadnika OS RH sa četiri kamiona i četiri radna stroja i to jednom kombinirkom, jednim utovarivačem i dva samoistovarivača, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Na području Saborskog u čišćenju prometnica angažirana su dva pripadnika OS RH s jednim utovarivačem.

U Gračacu prometnice čiste 10 pripadnika Hrvatske vojske sa sedam radnih strojeva i to tri kombinirke, tri samoistovarivača i jednim utovarivačem. Također, na području Glogovca, u općini Gračac, puta do braniteljske farme kroz snježne nanose probijaju dva pripadnika OS RH s jednim radnim strojem, utovarivačem.

U Donjem Lapcu prometnice od snijega čiste šest pripadnika OS RH i tri radna stroja i to jedna kombinirka i dva utovarivača.

Na području Sv. Roka angažiran je pripadnik OS RH s jednim radnim strojem, utovarivačem.

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević u četvrtak, 22. veljače, donio je odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/ms