Hrvatski katolički radio dobio nagradu HURiN-a za najbolju internetsku stranicu

Foto: HKR, Facebook

Na 12. danima elektroničkih medija koji su počeli 5. studenoga u Zadru, Hrvatski katolički radio dobio je nagradu Hrvatske udruge radijskih nakladnika za najbolju internetsku stranicu.

Uz HKR, stručni žiri Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURiN) za najbolju internetsku stranicu nagradio je i Rovinj FM te Radio Vinkovce.

„Svjestan brojnih mogućnosti novih medija, Hrvatski katolički radio prije godinu dana započeo je modernizaciju svoje internetske stranice, tako da se sada naš radio ili emisije koje ste propustili, lako mogu slušati u cijelom svijetu, a lako su dostupne i informacije o programu, novostima, emisijama i gostima na HKR-u. Ove nagrade, ni kvalitetnog sadržaja na internetskoj stranici HKR-a ne bi bilo bez zauzetosti i predanog rada svih naših djelatnika, pa je ova strukovna nagrada HURINA potvrda kvalitete našeg rada, ali i obveza da još budemo bolji“, izjavio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika, sjednicom Nacionalne udruge televizija te dodjelom HURiN-ovih novinarskih radijskih nagrada započeli su 12. dani elektroničkih medija u Zadru. HURiN svake godine nagrađuje izvrsnost i dodjeljuju posebna priznanje za najistaknutije radijske djelatnike i emisije. Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Davoru Leboviću koji je 24 godine bio na čelu Obiteljskog radija Ivanić. Prestižne radijske nagrade iz godine u godinu dodjeljuju se i „Za radijska dostignuća“. Zlatni mikrofon u ovoj kategoriji dobila je Eliana Batagelj s Radio Istre, za emisiju „Ponedjeljkom otvoreno“ koja govori o lokalnim problemima i projektima, uvijek s kompetentnim sugovornicima. Srebrni mikrofon zaslužila je Karmen Valenta s emisijom „Mreža znanja“ na Radio Qurinusu, a kojom podiže razinu medijske pismenosti. Brončani mikrofon kući je ponijela Sandra Levak Miklošić s Radio Drave, za emisiju „Drava info“, emisiju u službi zajednice. HURiN je nagradio i najbolje akcije. Tu se istaknuo Hrvatski radio Karlovac koji je inzistirao na temi „Medijska pismenost u perspektivi modernog društva“. Na posebnom panelu su pokrenuli pitanje uloge novinara te čitatelja i slušatelja, posebno kad je riječ o djeci. Veliki uspjeh ostvario je i Slavonski radio s akcijom „Trampa – hladnjak toplog srca“ u kojoj su usrećili korisnike Centra za majku i dijete. Nagrada je pripala i Radio Križevcima za „Izbor za najkonobara/icu, najprodavača/icu i najsportaša/icu godine grada Križevaca“, akciju kojom su pohvalili vrijedne i marljive sugrađane. Za najbolje jingleove nagrađeni su Radio Bljesak, Radio 105 i Radio Labin.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr