Hrvatsko katoličko sveučilište od Ministarstva obrazovanja dobilo dopusnicu za osnivanje studija medicine

Foto: Thinkstock, unicath.hr; fotomontaža: narod.hr

Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu pokreće studij medicine. Vijest je potvrdilo Ministarstvo obrazovanja.

Za Studentski.hr Agencija za znanost i visoko obrazovanje je poručila:

“Agencija za znanost i visoko obrazovanje provela je dio postupka inicijalne akreditacije za izvođenje studijskog programa integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) tijekom 2019. godine Temeljem provedenog postupka, stručno je povjerenstvo donijelo završno izvješće sa zaključkom da se predloženi studijski program prihvati. U skladu s tim, i ostalom dokumentacijom, Akreditacijski savjet AZVO-a donio je pozitivno mišljenje, a AZVO je uputio pozitivnu akreditacijsku preporuku Ministarstvu znanosti i obrazovanja (MZO). S obzirom na to da je riječ o integriranom studiju, Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj također treba dati odobrenje za izvođenje studija.”

Studentski.hr također je uputio upit Ministarstvu znanosti i obrazovanja kako bi im pobliže opisali koja zadaća se mora obaviti kako bi cijeli postupak doveo do provedbe studija medicine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja očekuje mišljenje o studiju medicine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu od Ministarstva zdravstva te prethodno odobrenje za izvođenje integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina od Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. Nakon zaprimanja navedenih dokumenata, Ministarstvo znanosti i obrazovanja pristupit će izradi odgovarajućeg akta u postupku inicijalne akreditacije predmetnog studijskog programa Hrvatskog katoličkog sveučilišta.”

Agencija za znanost i visoko obrazovanje navodi kako je u okviru svojih ovlasti provela dio postupka, a sva će relevantna dokumentacija biti objavljena na mrežnim stranicama AZVO-a nakon završetka cjelokupnog postupka, odnosno nakon izdavanja rješenja MZO-a, te time možemo očekivati i konačne informacije o pokretanju studija medicine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/studentski.hr