HSS: Milanović čuvao Jakovinu radi prljavog posla sa europskim novcem

Sada je i više nego očito da je Jakovina od samog početka u ovoj Vladi samo tehničko tijelo koje je prema viziji Milanovića za zadatak imalo samo jedno – uništiti hrvatsko selo i hrvatskog seljaka i istovremeno osigurati državnu zemlju i novčana sredstva samo pogodnima i onima koji su po volji Milanovića, navodi HSS u svom priopćenju.

Mjera od koje smo očekivali da će dati snažan zamah oporavku domaćeg agrara, pretvorila se nažalost u grabež europskih novaca pri čemu „plijen“ dijeli svega nekoliko pojedinaca, očigledno odabranih po kriterijima koji su poznati samo Milanoviću i Jakovini.

Od 1107 prijavljenih projekata Jakovinina „stručna“ komisija je zaključila da se za 9 financijski „najtežih“ projekata odobri potpora veća od 29 mil. kuna po projektu, odnosno da se za ovih 9 projekata odobri iznos od 315,8 milijuna kn ili 37% od sveukupnih 861,4 milijuna. Među njima nije niti jedan OPG! Za 30 financijski „najtežih“projekata odobrena je potpora veća od 10 mil. kuna po projektu i za ovih 30 projekata odobreni iznos potpora je 647 milijuna kn ili 75% od ukupnih sredstava. Među njima su svega 2 OPG-a!

Najradikalniji primjer je da je jedna osoba osnivač 4 tvrtke kojima su odobrena sredstva u iznosu od 110,3 milijuna kuna. Zar je to politika razvoja hrvatske poljoprivrede o kojoj u ovo predizborno vrijeme pričaju Milanović i Jakovina?! Od 09. studenog HSS kreće u izmjene Programa ruralnog razvoja u kojem će na prvom mjestu biti OPG, a ne pojedinci-vlasnici nekoliko trgovačkih društava.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah