IDS-ov Miletić o koalicijskom raskolu sa strankom obitelji Puljak: ‘Nisu prihvaćali Istru kao samostalnu regiju’

Foto: Snimka zaslona

“To je njegova odluka, mogli ste pročitati njegovo priopćenje koje je danas uputio kako ni na koji način ne želi biti uteg ili šteta stranci koju je toliko godina vodio i stvarao. Ja tu njegovu odluku poštujem.”, kazao je predsjednik IDS-a za Dnevnik Nove TV o najavi Ivana Jakovčića da neće ići na europske izbore.

> Financijsko izvješće Afaraka: Jakovčić primao 68.000 eura godišnje od Končarove tvrtke i istovremeno bio u europarlamentu!

> Jakovčić zbog Uljanika odustaje od EU izbora: ‘Sve optužbe na moj račun potpuno su besmislene’

> Bruna Esih Anki Mrak Taritaš: Jesu li zaista četke za WC u Gunji koštale 200 kuna po komadu?

IDS i stranka Glas nastavljaju dalje suradnju. Mi ćemo nastojati biti oni koji okupljaju sve one lijeve, liberalne ideje u ovoj zemlji kako bi se mogli suprotstaviti jednom porastu radikalizma, nacionalizma u našoj zemlji. Sa strankom Pametno imali smo prijepor oko regionalne podjele u Hrvatskoj gdje nisu prihvaćali Istru kao samostalnu regiju. To je bio razlog zašto dosad nismo izašli javno s koalicijom, kaže Miletić o svojim koalicijskim partnerima i raskolu sa strankom Pametno bračnog para Puljak.

> Miletić: ‘Istarska putovnica’ reakcija je na negiranje antifašizma u Srbu

> (VIDEO) Andrej Grubišić o stanju u Uljaniku: ‘Prave žrtve su 4 milijuna Hrvata koji su prisilno dali 30 milijardi kuna u brodogradilišta’

“Mislim da je Hrvatskoj potrebna jedna opcija koja će ponuditi građanske vrijednosti, ljudska prava… Ono što se danas vraća Hrvatskoj unazad s desnom vladom. Naše liberalne ideje za Hrvatsku imale su prepreke jer je stranka Pametno imala puno ambicija u svim mogućim izborima. Ključni je prijepor bio oko regionalne podjele”, kazao je Miletić ustvrdivši kako Danko Končar apsolutno nikad nije financirao kampanje IDS-a ili neke druge projekte.

> Miletić odgovorio bračnom paru Puljak: ‘Očito ne dijelimo istu kulturu dijaloga’

Dotakao se i Uljanika negirajući političku odgovornost kao gradonačelnika Pule za trenutnu situaciju. “U devetom mjesecu prošle godine uprava je upoznala grad s poteškoćama i odmah smo otišli u ministarstvo gospodarstva, upoznali tadašnju ministricu gospodarstva, gospođu Dalić. Sve se ovo znalo, i u vladi i u ministarstvu već 12 mjeseci. Hvala da je danas isplaćena plaća, ali jednako tako ću upozoriti da smo od samog starta upozoravali da je ključ rješenja u Vladi. Ovo što se danas dogodilo moglo se dogoditi prije 14 dana jer se nikakve okolnosti nisu promijenile. Ljudi ne bi bili u agoniji, ne bi bilo štrajka ni zaustavljanja proizvodnje. Moramo se svi zajedno zapitati zašto je vlada 14 dana čekala, kad je to prvog dana mogla napraviti”, ocijenio je Miletić.

> Kajin traži Miletićevu ostavku: ‘Odgovoran je za prilike u Uljaniku’

“Uljaniku nikad vlada nije dala novac u smislu sanacije, a svim drugim brodogradilištima jeste. Ako postoji bilo kakva sumnja, javno pred svima pozivam USKOK i DORH neka se sve istraži kako se poslovalo. Postoji li ikakva veza između Uljanika, grada Pule, istarske županije ili IDS-a, kao što neki insinuiraju. Jer jedina snaga s kojom se mi želimo boriti i s radnicima i s Uljanikom je – istina. Nama je stalo do brodogradnje, do Uljanika i do radnih mjesta”, tvrdi Miletić negirajući bilo kakvu vezu između IDS-a i uprave Uljanika.

>Uljanik i IDS: 14 direktora koji su drmali brodogradilištem

> Jakovčić napao Thompsona da ne bi morao govoriti o skandalu oko Končarovog Nadzornog odbora?

“Nitko od njih nije bio član niti aktivan u našoj stranci, kao niti u nadzornome odboru. Odbijam bilo kakve insinuacije o upletenosti naše stranke u upravu Uljanika jer svi u Puli znaju da Uljanik nikad nije dozvoljavao da se politika miješa u njihovo poslovanje. Čak i prvi predsjednik Tuđman nije mogao smijeniti Karla Radolovića koji je bio predsjednik uprave. Nalazi IDS-a su uvijek dobili pozitivno mišljenje revizije, naše su financije apsolutno transparentne. Snaga s kojom ćemo mi ići naprijed je snaga istine”, zaključio je Boris Miletić za Dnevnik Nove TV.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr