Imaš 18-30 godina i zanima te tema ljudskog dostojanstva i solidarnosti? Prijavi se na ovaj program!

Foto: Svjetski savez mladih Hrvatska

Želiš li naučiti više o čovjeku i njegovoj vrijednosti? 🤗
Želiš li se upoznati s promišljanjima autora kao što su C.S. Lewis, Karol Woytila, Viktor Frankl i mnogih drugih? 🧐
Želiš li upoznati puno mladih entuzijastičnih osoba i raspravljati s njima o temama kao što su dostojanstvo, solidarnost i kultura? 😊😊
Želiš li postati dio zajednice prijatelja posvećene izgradnji boljeg društva temeljenog na poštivanju svakog čovjeka i težnji ka izvrsnosti? 🙋‍♀️🙋‍♂️🙋‍♀️
Edukacija „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ omogućit će ti upravo to! – najavljuje Svjetski savez mladih – podružnica Hrvatska. Prijave traju do nedjelje, 25. rujna. Prenosimo njihov poziv na edukaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Svjetski savez mladih organizira Okrugli stol ‘I ja sam važan!’ o kreiranju političkih odluka
> Grahovac (SSMH) o ‘Matićevom izvješću’: Opasno je priziv savjesti tretirati kao uskraćivanje liječničke skrbi
Riječ je o edukaciji koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska, a koja se već godinama provodi u Osijeku, Splitu i Zagrebu. Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina.
Sudionici će čitati jedno po jedno poglavlje (od ukupno 7) o temama:
1. Povijest Svjetskog saveza mladih
2. Ljudsko dostojanstvo
3. Sloboda
4. Solidarnost
5. Kultura
6. Povijest ideja (obitelj, rad, demografija)
7. Međunarodno pravo i ljudska prava
…te će sudjelovati u raspravama u manjim grupama koje će se održavati svaka dva tjedna u kasnim popodnevnim ili večernjim satima.
Preduvjet za prijavu je slaganje s odredbama Povelje Svjetskog saveza mladih koja se nalazi na poveznici https://www.wya.net/about-wya/the-charter/
Nakon završetka edukacije, svi sudionici prolaze proces certifikacije te dobivaju potvrdu o stečenim kompetencijama, koje mogu koristiti i prilikom prijave za posao.
Svi uspješno certificirani sudionici moći će postati aktivni članovi Svjetskog saveza mladih Hrvatska. Program je besplatan i održava se na hrvatskom jeziku!
PREDVIĐENI TERMINI SU:
Zagreb
Grupa 1.
Utorkom u 19 h (datumi: 11.10., 25.10., 8.11., 22.11., 6.12., 20.12., 10.1.)
Grupa 2.
Srijedom u 19 h (datumi: 12.10., 26.10., 9.11., 23.11., 07.12., 21.12., 11.1.)
Grupa 3.
Četvrtkom u 19 h (datumi: 13.10., 27.10., 10.11., 24.11., 8.12., 22.12., 12.1.)
Split i Osijek
Termini grupa u Splitu i Osijeku će se definirati u dogovoru s polaznicima.
Online
Održavat će se i online grupe utorkom i četvrtkom za mlade iz drugih dijelova Hrvatske te koji nisu u mogućnosti pohađati edukaciju uživo.
Prijave traju od 5. do 25. rujna 2022., a prijaviti se možeš putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/adK4toeW9ozQiK9VA
Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem mail-a croatia@wya.net ili upitom u inbox.
O ORGANIZATORU:
Organizator je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska, neprofitna organizacija koja okuplja mlade različitih interesnih područja u dobi od 18 do 30 godina.
SSMH je velika zajednica prijatelja koji se trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe.
SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.
U središtu našeg djelovanja je promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti na području Zagreba, Osijeka i Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.