Svjetski savez mladih organizira Okrugli stol ‘I ja sam važan!’ o kreiranju političkih odluka

Foto: Svjetski savez mladih Hrvatska

Svjetski savez mladih Hrvatska u sklopu projekta Znam i utječem! organizira okrugli stol u Osijeku pod nazivom Ja sam važan! Okrugli stol održat će se 20. 9. 2021. godine u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, s početkom u 10:30 sati. Sudionici okruglog stola bit će donositelji odluka, koji su sudjelovali na konferenciji Ja sam važan!, i učenici završnih razreda srednjih škola.

Okrugli stol vrhunac je diseminacije projekta, kojoj je prethodila dvodnevna konferencija Ja sam važan!, na kojoj je sudjelovalo 36 mladih u dobi od 17 i 18 godina iz pet osječkih srednjih škola – Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Medicinske škole Osijek, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića, Elektrotehničke i prometne škole Osijek i Graditeljsko-geodetske škole Osijek. Učenici su kroz dvodnevnu konferenciju Ja sam važan! sudjelovali u nizu aktivnosti kojima su stekli znanja o sustavu donošenja odluka i prilikama za mlade kroz Erasmus projekte i udruge kao što je Svjetski savez mladih Hrvatska. Aktivnosti konferencije osnažile su i educirale učenike za sudjelovanje u kreiranju političkih mjera koje ih se izravno tiču, što će pridonijeti stvaranju boljih prilika za mlade u lokalnim zajednicama, ali i na nacionalnoj razini. Također, učenici su se tijekom nekoliko aktivnosti susreli s donositeljima odluka, gdje su dobili priliku iznijeti im probleme mladih s kojima se oni suočavaju u gradu Osijeku i njegovoj okolici. Glavni rezultat konferencije je zagovarački dokument Ja sam važan! u kojem su sudionici objedinili tri temeljna problema s kojima se suočavaju u svojoj lokalnoj zajednici. Cilj okruglog stola Ja sam važan! jest predstaviti istoimeni zagovarački dokument donositeljima odluka i dobiti njihovu povratnu informaciju na probleme koje su mladi prepoznali i uvrstili u dokument.

Projekt Znam i utječem!, kojeg provodi Svjetski savez mladih Hrvatska, sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+ u iznosu od 3.200.00 eura.

Detaljniji pregleda aktivnosti možete potražiti na Facebook i Instagram profilu projekta.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr