U ime obitelji predaje prvi zahtjev za reviziju komunističke presude na smrt strijeljanjem poznatog hrvatskog intelektualca

Foto: fah

Udruga “U ime obitelji” sazvala je konferenciju za novinare u srijedu, 25. siječnja 2017. u 11 sati ispred Županijskog suda u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5 .

Tema konferencije je predaja prvog zahtjeva za reviziju komunističke presude na smrt streljanjem poznatog hrvatskog intelektualca i predsjednika Matice hrvatske.

U ime obitelji smatra da je ispravljanje nepravdi koje je Titov režim nanio stotinama tisuća konkretnih osoba i njihovim obiteljima tijekom 45 godina totalitarizma – preduvjet stvaranja demokratskog i pravednog društva u Hrvatskoj.

„U ime obitelji revizijom presude želi ukazati i pomoći prisjetiti se naših hrvatskih velikana u povijesti od kojih možemo podosta naučiti za sadašnje i buduće hrvatske prilike. Usto, konkretne revizije komunističkih presuda značajne su za obitelj učestalo zaboravljenih pojedinaca, jasnoću hrvatske povijesti i čiji djelotvorni rad u Hrvatskoj postaviti kao smjernicu za budućnost,“ rekao je za Narod.hr član upravnog odbora Udruge U ime obitelji, Krešimir Planinić.

Konferenciju će svi moći pratiti UŽIVO preko facebook stranice U ime obitelji u 11h.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr