Imenovanja i razrješenja s dužnosti na zatvorenom djelu sjednice Vlade

Foto: fah

Vlada je na zatvorenome dijelu današnje sjednice prihvatila izvješća o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj i pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu te donijela neke kadrovske odluke.

Kristina Posavec imenovana je zamjenicom državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, s danom 1. ožujka 2019. godine, priopćeno je iz Vlade RH

Zbog isteka mandata, razriješen je dio članova Upravnoga vijeća Središnjeg registra osiguranika. Razriješene su Ana Kranjac Jularić i Milica Jovanović.

Vlada je imenovala Igora Radića i Damira Lazora predstavnicima Republike Hrvatske u Upravnom odboru Međuvladine organizacije za međunarodni prijevoz željeznicom, za mandatno razdoblje od 1. listopada 2018. godine do 30. rujna 2021. Zamjenicom i zamjenikom predstavnika u isti Upravni odbor, za isto mandatno razdoblje, imenovani su Lovorka Podolar i Tibor Jurković.

Razriješen je dio dosadašnjih članica i zamjenica članice Savjeta za mlade: Ana Frangeš, Klaudija Brkić i Ivana Kodrić. Dijelom novih članica, kao predstavnice Ministarstva pravosuđa i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, imenovane su Ivana Kodrić i Danijela Gaube, dok je zamjenicom članice imenovana Sandra Hirc.

Vlada je razriješila dosadašnjeg ravnatelja Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje – tajnika i ravnatelja Ureda Koordinacije za upravljanje državnom imovinom – tajnika Dalibora Šempera. Novom ravnateljicom Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje – tajnicom te ravnateljicom Ureda Koordinacije za upravljanje državnom imovinom – tajnicom, Vlada je imenovala Ninu Ban Glasnović, navodi se u priopćenju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina