Ina Vukić: Izdaja Hrvatske u Kreši Beljaku – što čekate Hrvatski sabore i Vlado?

Foto: Privatni album

Danas zakoni mnogih zemalja zabranjuju djela koja se nazivaju izdajama, uključujući ustanak i pokušaje državnog udara (unutarnja izdaja) i suradnju sa stranim silama i neprijateljima u inozemstvu. U širem smislu ljudi koriste riječ izdaja u značenju ozbiljne izdaje povjerenja. Rječnici definiraju izdajnika kao osobu koja izdaje nekoga ili nešto, poput prijatelja, ciljeva ili principa.

Nevjerno je, gnusno i nadasve nepravilno da Hrvatski sabor ni nakon više od tjedan dana nije našao načina da suspendira i udalji (do istrage i njezinih zaključaka) svog člana Krešu Beljaka iz sabornice Hrvatskog sabora! Da je neki član parlamenta istinski demokratskog i državotvorno osviještenog parlamenta izašao s takvom vitriolom, oštrim lažima i govorom mržnje prema vlastitom narodu, protiv vlastite države, kao što Krešo Beljak radi u posljednjih desetak dana, taj član parlamenta bi bio odmah suspendiran te istrage/rasprave pokrenute o namjeri i učincima njegovih/njezinih izjava poduzetih s ciljem razmatranja odgovarajućih mjera protiv tog člana parlamenta.

Twitter izjava Kreše Beljaka, predsjednika i zastupnika Hrvatske seljačke stranke (HSS) u Hrvatskom saboru, izdajnička je, šokantna, izopačavajuća, ponižavajuća, a ne nespretna i nesretna kako ju on, u svojoj neuvjerljivoj i hladnoj isprici opisuje. Njegov Tweet još je jedan pokazatelj psihološkog nasilja i komunističkog izazivačkog podrugivanja nad Hrvatima koji su odbacili komunizam za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj i izvan nje. To psihološko nasilje traje sve do danas i dio je komunističkih metoda terora u njihovim nastojanjima da devalviraju i zloupotrebe, i doista, otežavaju život državi zato što je pobjednički hrvatski Domovinski rat 1990-tih donio hrvatskom narodu – neovisnost i demokraciju.

Ako ni zbog čega drugog, takva bi suspenzija/uklanjanje bila opravdana zbog Beljakovih riječi da su rat u Hrvatskoj između 1991. i 1999. godine vodili i prouzrokovali fašisti u bivšoj Jugoslaviji i oni u drugim zemljama koji su izbjegli UDB-u i komunističke čistke u Jugoslaviji!

Istina je da su Jugoslavenska vojska sa Srbijom i pobunjenim Srbima u Hrvatskoj napali Hrvatsku 1990./1991. kada su Hrvati pokazali namjeru otcjepljenja, a zatim na referendumu velikom većinom glasali za otcjepljenje od komunističke Jugoslavije. Rat agresije nad Hrvatskom (i Bosnom i Hercegovinom) bio je doista brutalan, genocidan, krvav i nemilosrdan.

Beljakove su riječi izdajničke – protiv Hrvatske i njene borbe za suverenitet i demokraciju!

10. siječnja 2020. izvjesni „Renato“ objavio je Tweet na kojem je pisalo: „I moja je obitelj bila ciljana, ali mi smo živjeli u državi New York! Yugo-nostalgičari ne shvaćaju da je bilo više od 100 političkih atentata izvan Jugoslavije od 1945. do 1990. UDB-a je bila aktivna u svakoj hrvatskoj imigrantskoj zajednici u SAD-u, Njemačkoj, Kanadi i Australiji. ”

Kreso Beljak 11. siječnja 2020. tvitnuo je odgovor: „Preko 100 ?? Očito ne dovoljno. Mi smo vidjeli tko je to radio sranje i tko je prouzrokovao sve ratove od 91. do 99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i u drugim zemljama koji su nažalost izbjegli UDBi.“

Dana 14. siječnja 2020. Beljak je objavio ispriku: “U vezi ovog mog nespretnog i nesretnog tweeta. Taj tweet je dio šire rasprave, pune uvreda i laži. No, nebitno. Žao mi je što se iz moje objave dalo zaključiti kako podržavam politička ubojstva, a to naravno, nije istina. Žalim i ako sam nekoga uvrijedio. Pogriješio sam.”

Daljnji dokaz izdajničkog uma i djelovanja Beljaka svjedoči i njegova izjava na javno emitiranom zasjedanju Hrvatskog sabora 15. siječnja 2020. Kada ga je predsjednik vlade Andrej Plenković ukorio zbog njegove izjave s Twittera i pozvao ga da se još više ispriča, Kreso Beljak je odgovorio: „… “shvaćam težinu onoga što sam rekao …volio bih da ste ovakvu ispriku kakvu ste čuli od mene u više navrata zatražili od onih koji su podržalavali teroriste koji su ubijali ljude u ime Hrvatske umjesto da ste takvima pustili svojim službenim stranicama da podržavaju vašu kandidatkinju …”!

Kada i koji su teroristi ubijali ljude u ime i za Hrvatsku nakon Drugog svjetskog rata (razdoblje na koje se odnose Beljakove riječi)!? Istina je da s Hrvatske strane nije bilo terorističkih ubojstava, a činjenična povijest nije zabilježila nijedno. Povijesna je istina da su sva teroristička ubojstva koja su se dogodila u vezi Hrvatske bila ubojstva i atentati na Hrvate od strane Srba i jugoslavenske UDB-e, nikada obrnuto!

Kada su teroristi nakon Drugog svjetskog rata ubijali ljude za Hrvatsku? NIKADA!
Kada su teroristi nakon Drugog svjetskog rata ubijali ljude da zaustave slobodnu Hrvatsku? UVIJEK!

Čak i ako se razmotri niz sudskih presuda sa Zapada (npr. Australija s kraja 1970-ih do početka 1980-ih, slučaj Hrvatska šestorice; u Sjedinjenim Državama slučaj Zvonko i Julienne Bušić iz 1970-ih i drugih za otmicu aviona) itd. u njima nije bilo osuda za terorizam, a kamoli za ubijanje ljudi! U ovim presudama se mogu naći riječi “pokušaji terorističkih akata” (kao što je slučaj u slučaju Hrvatske šestorice u kojem su Srbi i UDBA izmislili taj pokušaj terorizma), ali isto tako, ustanovit ćemo da teroristički akti nisu dokazani niti su optuženici bili osuđeni za terorizam. Piratstvo zrakoplova bilo je u središtu slučaja Bušić u New Yorku. U slučaju Hrvatske šestorice ni jedna smrt nije bila u pitanju, a u slučaju Zvonko i Julienne Busić došlo je do slučajne smrti policajca, međutim, službene presude i dokumenti američkog suda pokazuju da ta smrt nije bila niti namjeravana niti prouzročena Bušićevim mislima i rukama. Smrt policajca NY-a bila je evidentno prouzrokovana zbog toga što policajac nije slijedio službeni postupak deaktiviranja bombe na koju je Zvonko Bušić na vrijeme upozorio policiju New Yorka. (https://www.courtlistener.com/opinion/363482/united-states-v-zvonko-busic-julienne-busic-petar-matanic-frane-pesut/ )

Krajnje je neprihvatljivo dopustiti saborskom zastupniku da se izvuče iz kazne koju je zaslužio s takvim mrzljivim, izdajničkim govorom i dubokim lažima o putu Hrvatske u neovisnost s “molim ispričaj se” udarcem po prstima kako se to trenutno u Hrvatskoj događa. Te Beljakove izjave su izdajničke i pune mržnje za neovisnost Hrvatske i hrvatski narod koji ju želi i koji ju je želio. A ide na ruku i pomoć ondašnjem (pa po nekim pokazateljima srpske međunarodne propagande i hajke protiv Hrvatske i današnjem) neprijatelju Hrvatske. Vlada koja ne uspijeva zaštititi čast i dobro ime države koju vodi (kako se to i događa s hrvatskom vladom i saborom ovih par tjedana) su vlada i sabor koji nisu sposobni voditi državu i narod! Ne smijemo zaboraviti da je isti taj sabor inauguriran 30. svibnja 1990. i da je ubrzo nakon toga u kolovozu počela tzv. Balvan revolucija, agresivna pobuna etničkih Srba u Hrvatskoj, koja je tada najavila krvavi rat srpske agresije protiv Hrvatske. Hrvati, oni koji žive u Hrvatskoj i inozemstvu, su u Domovinskom ratu 1990-ih branili neovisnost Hrvatske od komunističke Jugoslavije. Zbog te hrabrosti i duboke patnje Hrvatska je danas članica Europske unije; upravo zahvaljujući pobjedničkom Domovinskom ratu Hrvatska trenutno predsjeda Vijećem Europske unije. Dužnost je Hrvatske da se brzo i odlučno ophodi s onima poput Beljaka koji i dalje vode naciju nizbrdo, mučeći svoj narod i državu lažima, psihološkim nasiljem i političkom podrugljivošću.

Što čekate Hrvatski sabore, hrvatska Vlado !?
Vaša dužnost za brigu o narodu i državi je očevidna!

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr