Ivici Puljku iz Pametno strašno idu na živce Petrov, Šola i Raspudić jer nemaju niti tračak kršćanstva kakvog ga on zamišlja

Foto: fah

“Ne znam kako vama, ali meni strašno idu na živce likovi poput njega, Ivice Šole, Nina Raspudića i ostalih sličnih “intelektualaca”, koji nemaju niti tračak onog kršćanstva kakvog ja zamišljam”, ustvrdio je na Facebooku Ivica Puljak član predsjedništva stranke Pametno čija je predsjednica njegova žena Marijana Puljak.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Božo Petrov kaže da gay parovi ne trebaju udomiti djecu. Ne znam kako vama, ali meni strašno idu na živce likovi poput njega, Ivice Šole, Nina Raspudića i ostalih sličnih “intelektualaca”, koji nemaju niti tračak onog kršćanstva kakvog ja zamišljam, koji voli sve ljude bez obzira na nacionalnost, seksualnu sklonost, obožavanje NBA tima ili slično.

M. M. Letica odgovara na izjave dr. Puljka o vjeronauku, obrazovnoj reformi te vjeri i znanosti

Upravo sam se vratio s druženja s francuskim kršćanima (i ateistima, u njihovoj crkvi, u kojoj su sve svi osjećali ugodno) i u njima ima više ljubavi i tolerancije nego u svim ovim velikim Hrvatima i vjernicima koji se pojavljuju u našim medijima i na tome grade svoju lukrativnu političku i akademsku karijeru.

Zato se svi vjernici trebaju svim silama boriti da se crkva pod hitno, apsolutno i striktno odvoji od države, da je se ne financira iz proračuna ni pod razno, isto kao što je u Francuskoj. Tako će nam svima biti bolje”, zaključuje Puljak.

Foto: snimka zaslona

Zanimljivo je da Ivica Puljak u svom komentaru govori što trebaju svi vjernici, iako se sam više puta izjasnio kao osoba koja ne vjerujem u Boga i kao ateist.

Vladimir Paar: Tvrditi da postoji suprotnost između znanosti i vjere je rezultat neznanja

Pametno – stranka obitelji Puljak: primjer medijskog namještanja izbora

Puljak je podsjetimo, jednom prilikom izjavio da je čovjek stvorio Boga, a ne obrnuto, te za stvaranje svemira ustvrdio “Pretpostavljamo da se to dogodilo u Velikom prasku, slučajno i ni iz čega … možemo zaključiti da je svemir nastao slučajno i iz takozvanog kvantnog vakuuma, koji u svakodnevnom jeziku zovemo ‘ništa’”.

Na tu izjavu reagirao je don Damir Stojić duhovito zaključivši: “Drugim riječima, ako sam ga dobro razumio, Ivica Puljak tvrdi da je nekoć postojalo ništa. Ništa se tomu ničemu nije dogodilo dok ništa nije magično prasnulo (bez razloga) stvorivši sve svugdje. Zatim se hrpa svega što je slučajno prasnulo slučajno se posložilo (bez razloga) u samo-djeljive komadiće nečega koje su se tada slučajno bez razloga pretvorilo u čovjeka. Moj zaključak: Ivica Puljak je veći vjernik od mene.”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr