Karamarko: U našoj Vladi bit će stručnjaci, s iskaznicom HDZ-a ili bez nje

Na pitanje hoće li ove godine na obilježavanju “Oluje” u Kninu biti zviždanja državnom vrhu, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu Večernjem listu kaže da, ako i bude, sigurno je da će vladajući za to opet okriviti HDZ. A ako ne bude, pitam dalje, a Karamarko sa smiješkom odgovara da ih u tom slučaju vladajući neće “teretiti”. Lider oporbe želio je svim braniteljima, posebno obiteljima poginulih, ranjenim braniteljima, obiteljima civilnih žrtava čestitati 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

“To je veliki dan za sve Hrvatice i Hrvate širom svijeta kao i za sve naše građane. Taj dan simbolizira konačni slom velikosrpske agresije i oslobađanje naših okupiranih područja. Sa zahvalnošću se trajno moramo sjećati svih onih koji su dali svoj doprinos oslobađanju naše domovine”, kaže.

Milanović je, kažu, donekle konsolidirao stanje u SDP-u, promijenio par ministara i ima ambiciju provesti neke od reformi. Kakve su mu šanse?

Imao je šanse možda reformirati SDP, ali je i to nažalost krenulo u pogrešnom smjeru, nepovoljno za državu. Oni koji su spremni voditi unutarstranačke obračune preko leđa države i svih njenih građana, i to u kritičnom trenutku ulaska u proceduru rješavanja prekomjernog deficita, sigurno ne mogu provesti nikakve korisne reforme. Ako je netko to zaboravio, imaju još samo godinu mandata, a ako su uistinu ozbiljno mislili voditi državu, a ne samo dijeliti fotelje, trebali su i prije dolaska na vlast imati pripremljena rješenja. A vidimo – nemaju ih ni dan danas.

Koalicijski partner SDP-a, Vesna Pusić, međutim kaže da se reforme neće provoditi, da Vlada treba do kraja mandata provoditi samo propagandu?

Ta je njezina izjava opasna i neodgovorna, zbog nje bi trebala podnijeti ostavku! Vlada bi se trebala do posljednjeg dana svog mandata brinuti o teškoj situaciji u kojoj žive naši građani. Čime bi se to trebao Kukuriku baviti idućih petnaestak mjeseci ako ne reformama?!

Je li točno da ste već prilično posložili koalicijsku vladu? Navodno razmatrate i imena koja nisu stranački ljudi, nego tražite stručnjake?

Na ključnim položajima u našoj vladi bit će vrhunski stručnjaci, imali oni stranačku iskaznicu ili ne. Kriteriji će biti stručnost, dosadašnji rezultati, marljivost, poštenje i, naravno, domoljublje, rekao je Karamarko u intervjuu Večernjem listu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: vecernji.hr/narod.hr
Photo: fah