Foto: fah

Hrvatski sabor s 90 je glasova za i 12 suzdržanih imenovao nekadašnjeg šefa HRT-ove Tehnologije Kazimira Bačića za novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Sabor je Kazimira Bačića imenovao na prijedlog Odbora za informiranje i medije, no vladajući HDZ i Most na odboru nisu postigli suglasje – HDZ-ovci su na Odboru glasovali za Bačića, a Mostov zastupnik Hrvoje Runtić bio je protiv.

Iako je na Odboru za informiranje, informatizaciju i medije Most bio protiv Bačića, poslijepodne je postignut dogovor HDZ-a i Mosta. U raspravi su ga podržali svi Klubovi.

Kazimir Bačić rođen je 1961. godine i po stuci je inženjer.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu i završio GMP na IEDC-ju – Bled School of Management. Na HRT-u od 1984. na inženjerskim poslovima, potom rukovoditelj Tehnike HTV-a i pomoćnik glavnoga ravnatelja HRT-a za razvoj i tehnologiju. Sudjelovao u tehničkoj realizaciji velikih projekata, kao što su Eurosong, praćenje posjeta papa Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Hrvatskoj, Svjetski skijaški kup, Olimpijske igre.

Vodio je ili sudjelovao u izradbi i provedbi mnogih projekata TV tehnike i tehnologije, kao što su projektiranje i opremanje studija Anton Marti i Angel Miladinov, digitalizacija proizvodnje Informativnog programa, uvođenje sustava virtualne scene, automatizacija TV programa, uvođenje eksperimentalnog HD emitiranja TV signala.

Aktivno je sudjelovao u radu ekspertne grupe EBU projekta Vision 2020. Član je radne skupine Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za prijelaz s analognoga na digitalno zemaljsko emitiranje (DVB-T), od 2006. aktivni član Tehničkog odbora EBU-a (EBU TC), krovnoga tehničkog tijela EBU-a za tehnologiju i inovacije, navodi se na leksikonu HRT-a.

Izvor: narod.hr/hrt