Foto: fah

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja su u Gospodarskoj zoni Podi – Dugopolje položili kamen temeljac za početak izgradnje Galensko-analitičkog laboratorija, investitora Ljekarne Splitsko-Dalmatinske županije.

Vrijednost ove investicije iznosi preko 70.000.000,00 kuna. Trenutno izvođeni građevinski radovi tek su prva faza izgradnje Galenskog laboratorija, a njihova vrijednost iznosi 6.820.394,88 kuna. Početak druge faze izgradnje predviđen je za osam mjeseci.

Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije djeluje kao javna ustanova s desetljećima dugom tradicijom u opskrbi lijekovima i medicinskim proizvodima. Nije proračunski korisnik već se isključivo financira iz prihoda ostvarenih na tržištu. Zapošljava preko 240 zaposlenika te djeluje na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, u kojima broji 36 ljekarničkih jedinica i depoa.

„Čestitam svima koji su pridonijeli da se danas započne s izgradnjom novog Galensko-analitičkog laboratorija vrijednosti milijuna kuna, koji će sigurno zaposliti 70-ak ljudi i na taj način pridonijeti proizvodnji raznih preparata, kozmetičkih krema, sirupa i svega ostalog što Dalmacija sa svojim ljekovitim biljem može ponuditi ovog industriji. Mislim da je to hvalevrijedna inicijativa i Vlada RH će ju svesrdno podržati’, naglasio je premijer Andrej Plenković.

Izvor: narod.hr