Foto: Ivan Čalić/Brodportal

U mjestu Vranovci nedaleko od Slavonskog Broda s ceste je sletio i prevrnuo se autobus pun djece. Vozač autobusa je poginuo. Nesreća se dogodila kad je automobil, koji je išao u susret autobusu, navodno zbog puknuća gume prešao u suprotni trak. Vozač autobusa navodno je pokušao izbjeći sudar.

Prema prvim informacijama nitko od djece u autobusu nije teško ozlijeđen. Osmero je prevezeno u Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević”. Djeca iz Slavonskog Šamca išla su na kazališnu predstavu u Slavonski Brod, javlja Brodportal.

Na mjestu nesreće su hitna pomoć i vatrogasci. Više informacija o tome kako je došlo do nesreće znat će se nakon očevida policije.

Reagirala i Vlada

Na vijest o prevrtanju autobusa s djecom reagirali su u Vladi. Premijer Andrej Plenković odmah nakon što je doznao za nesreću kontaktirao je brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić je po premijerovom nalogu kontaktirao ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu.

Prema dostupnim informacijama u bolnicu je dovedeno sedmero djece, jedno je dijete zadržano na promatranju, a ostala su puštena kući. Premijer je izrazio sućut obitelji poginulog vozača te želju za što bržim oporavkom ozlijeđene djece.

Izvor: narod.hr