Koncert ‘Enrico Caruso: Legenda jednog glasa’ u Opatiji 23. srpnja

Opatija, 21.04.2019 - Mnoštvo turista u opatijskim hotelima za vrijeme uskršnjig blagdana. foto HINA/ Damir HAINSKI/ ds

Koncert “Enrico Caruso: Legenda jednog glasa”, koji će zahvaljujući suradnji Generalnog konzulata Talijanske Republike u Rijeci i Festivala Opatija biti održan 23. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici, najavljen je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Koncert su najavili generalni konzul Generalnog konzulata Talijanske Republike u Rijeci Paolo Palminteri, umjetnički direktor Società Filarmonia iz Udina Alfredo Barchi i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković,.

Kako je rečeno, nastupit će filharmonija iz Udina, sopranistica Marianna Prizzon, bariton Walter Franceschini, tenor Mario Del Zhang, narator Umberto Scida, uz ravnanje maestra Alfreda Barchija, a izvodit će skladbe iz Tosce, Aide,Traviate i druge poznate skladbe.

Enrico Caruso (1873. – 1921.) bio je jedan od najvećih tenora svih vremena. Pjevao je na svim većim europskim i američkim pozornicama, a prvi tenor Metropolitana u New Yorku postao je 1904.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina