Kujundžić: ‘Moje će službe provjeriti je li bilo zakonske osnove za smjenu ravnatelja’

Zagreb, 16.09.2019. - U središnjici HDZ-a održava se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Na fotografiji Milan Kujundžić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u petak je kazao da će Ministarstvo provjeriti je li bilo zakonskih propusta u smjeni ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala, koji je nakon 23 godine na čelu bolnice, naprasno smijenjen političkom odlukom.

“Moje će službe provjeriti je li bilo zakonske osnove za smjenu ravnatelja”, izjavio je Kujundžić.

Nogala je u srijedu razriješilo Upravno vijeće bolnice, jer je navodno kršio zakon u zapošljavanju liječnika.

Podsjetimo, Upravno vijeće na čijem je čelu Ana Stavljenić Rukavina iz stranke Milana Bandića nije ravnatelju dozvolila ni obranu od optužbi, ni održavanje novinske konferencije u bolnici.

“Nakon 23 godine te smijene jednim papirom bez mogućnosti da mi pomogne odvjetnik, da se to odradi pošteno – smjene te i kažu da si radio nešto kriminalno”, istaknuo je i dodao “Mene je do ovoga dovela moja tvrdoglavost, nisam ušao ni u kakvu stranku, nisam lizao ničije du*e, i situacija je takva kakva je”, kazao je Nogalo.

“Stiče se dojam da je ova smjena ravnatelja iskonstruirana da se ugrozi projekt vrijednosti 60 milijuna eura. Nije vrijednost samo u novcima, taj projekt daje mogućnost zapošljavanja mladih ljudi, znanstvenika, svrstava hrvatsku istraživačku strukturu i medicinu na europsku razinu, otvara mogućnosti za poboljšanje zdravstvene skrbi djece… Sigurno ćemo obavijestiti o ugrozi ovog projekta i ekipu u Bruxellesu. Ovo je od interesa i za EU”, rekla je zamjenica ravnatelja prof. Turkalj.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr