Je li na čelu državne tvrtke Janaf i dalje HNS-ov direktor zbog političke trgovine?

Foto: Gradska skupština

Jadranski naftovod (JANAF d.d.) je dioničko društvo koje se bavi transportom nafte za domaće i inozemne korisnike. Janaf se bavi i skladištenjem nafte i naftnih derivata te prekrcajem tekućih tereta. Predsjednik uprave još uvijek je HNS-ov dr.sc. Dragan Kovačević, spominjan kao nekad desna ruka Radimira Čačića, a kasnije Vesne Pusić i Ivana Vrdoljaka.

HNS: Dok su bili dio vladajuće koalicije nizali su afere, a sada kritiziraju aktualnu Vladu

Dopušta li čelnik Vlade Andrej Plenković da HNS-ovac i dalje bude na čelu strateški važne tvrtke Janafa iz njemu interesnih razloga jer želi zaštititi one s kojima ulazi u koaliciju, želi njihovu podršku ili je u pitanju nešto drugo?

HNS-ova bivša ministrica Zlatar Violić optužena zbog podizanja gotovine i plaćanja privatnih računa službenom karticom

DVOSTRUKI KRITERIJI: Kad Anka Mrak Taritaš ‘cvrkuće’ oko Plinacroa, HJS-a… nije problem

Tko je Ivan Vrdoljak – čovjek koji je bio protiv referenduma o braku i koji nosi brojne ‘repove’ iza sebe

Janaf ima 380 radnika je nedavno objavljeno kako imaju povećanje prihoda za 28% u odnosu na prethodnu godinu, a od 2013. nalazi se na listi tvrtki i drugih pravnih osoba koje su od strateškog interesa za državu.

Za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2017. zabilježen je ‘daljnji JANAF-ov rast poslovnih rezultata te je ostvario bruto dobit u iznosu od 83,5 mil. kuna što je porast od 24,4% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i neto dobit u iznosu od 68,5 mil. kuna, što je porast od 27,5% u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj godini.
Ukupni prihodi Društva veći su za 4,2% od ostvarenja prethodne godine, a prihodi od temeljne djelatnosti porasli su za 4,9% od ostvarenja prethodne godine. Od ukupno ostvarenih prihoda iz temeljne djelatnosti u I. kvartalu 2017., 71,3% ostvareno je od poslovanja s inozemnim kupcima.’, navode iz Janafa.

 

 

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr