Marić: Vjerujem da sam na teret Vladi, ali na koji način? Optužili su me bez dokaza

Foto: snimka zaslona

Ministar financija Zdravko Marić gostovao je u Dnevniku N1 televizije te komentirao aktualnu krizu vlasti.

“Moj moto je iznositi argumente i na tome ću inzistirati. Ja sam čist i miran, sve su optužbe neutemeljene. Ja se ne obazirem na zbrajanje, oduzimanje… Nikada ne možete biti uvjereni da ćete nekoga uvjeriti do kraja. Kolege iz Mosta glasali su za moj opoziv bez da su mene išta o tome pitali. Sutrašnjim izglasavanjem ja možda više neću biti ministar, ili za dva-tri tjedna. Vjerujem da sam na teret Vladi, ali na koji način? Optužili su me bez dokaza, ali ja valjda imam minimum ljudskih prava i pravo na obranu”, rekao je.

“Što se tiče sukoba interesa, ja sam se samo dva puta izuzeo iz odluka i mislim da su tu sami sebi skočili u usta. Pojasnio sam već što sam radio u Agrokoru, moja je zadaća bila izrada analiza, kako za koncern, tako i za pojedine tvrtke u njegovu sustavu, bavio sam se općim faktorima. Financijska izvješća Agrokora sam dobivao kada su bila gotova, revidirana. Izrada financijskih izvješća nisu bili u mom opisu posla. A ni ta izvješća najvećih agencijskih kuća nisu upućivala na nepravilnosti.
Kredit u HPB-u je odobren u skladu s pravilima, jasno i transparentno sam ga prijavio u imovinskoj kartici. Pitanja što bi, da bi, netko može reći da kamo sreće da sam to refinancirao u nekoj drugoj komercijalnoj banci. Možda sam pogriješio što ga nisam na vrijeme prijavio u javnosti. Iz današnje perspektive, možda bih ga uzeo u nekoj drugoj banci. Imam ja još jedan stambeni kredit u drugoj banci, no sve piše u imovinskoj kartici”, kaže on.

“Ja sam sportaš i uvijek idem na pobjedu. Ovo je isto neka vrsta utakmice, a ja ne idem ispod pojasa. Bilo je puno udaraca ispod pojasa. Na moju obitelj, roditelje… Nitko ne može ostati miran na to. Sutra je novi dan pa ćemo vidjeti što će biti na glasovanju”, zakjučio je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/n1