Marić: Tenis zaslužuje daljnji iskorak, a što se tiče prijepora, ništa nije nerješivo

Foto: fah

– Smatram da svojim znanjem, iskustvom i zalaganjem mogu napraviti dobre stvari za hrvatski tenis, rekao je novi predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši dopredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija izabran je jednoglasnom odlukom nazočnih članova Skupštine HTS-a.

– Nemam u ovom trenutku još puni uvid u stanje i sve detalje od financijskih izvještaja, organizacijskih i drugih stvari do nekih možda i prijepora, nezadovoljstva i odnosa. O tome nešto znam, ali nemam puni uvid da bih nešto sad u ovom trenutku mogao reći, ali u svakom slučaju ja bih rekao ništa nije nerješivo i mislim da na ovu cijelu temu tenisa i izbora novog predsjednika gledam vrlo pozitivno. Ne bih se između ostaloga niti primio tog posla.

Koji će mu biti prioriteti?

– Prioriteti su u svakom savezu, a u teniskom pogotovo jer je individualni sport, rad s mladima, djeca, kako i na koji način ih privući u što većem broju, kako ih što bolje i kvalitetnije teniski obrazovati, trenirati, izgrađivati ih kao tenisače, ali i kao ljude, a isto tako i kako ih što dulje zadržati u tenisu. Jako mali postotak ugleda svjetlo vrhunskog tenisa, ali dobar dio njih može i preko tenisa doći do vrhunske škole, koledža, bilo u inozemstvu, bilo u Hrvatskoj, završiti i postati akademski obrazovani građani, u isto vrijeme netko će ostati dulje u tenisu, bit će teniski dužnosnik, trener ili što god, ili na kraju u konačnici jedan aktivni rekreativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, za tako nešto potrebno je osnaživanje klubova, potrebno je osnaživanje i daljnje unapređenje sustava trenerskog kadra. Tu ne mislim samo na teniske trenere nego usko vezano su i psiholozi i fizička priprema sportaša i svega onoga što je dio modernog, vrhunskog sporta. I na kraju infrastruktura, o kojoj mislim da trebamo ne samo govoriti nego i djelovati. Teniska infrastruktura, i tenis kao takav, zaista zaslužuje daljnji iskorak i daljnju nadogradnju u odnosu na ovo što trenutno imamo. Tu treba, naravno, pripremiti jako dobro, što volimo reći, teren. Dakle, tu sam svjestan svih određenih ograničenja, ali djelovati treba odmah, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.