Marija Plavotić iz Udruge Lavice: “Ministarstvo obrazovanja nije osudilo pedofilske sadržaje u lektiri”

Foto: narod.hr

“12. ožujka 2018. novinarka Slobodne Dalmacije poslala je upit Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojem je tražila očitovanje vezano uz lektiru “Črna mati zemla” autora Kristijana Novaka, uz citat u kojem se opisuje brutalno silovanje maloga dječaka.

Ministarstvo u svome odgovoru nije osudilo pedofilski sadržaj i promicanje pedofilije u predloženoj lektiri, niti je najavilo izbacivanje takvog sadržaja. Odgovorili su tek:

“Kurikulum hrvatskoga jezika prošao je stručnu i javnu raspravu te je recenziran od strane HAZU-a, a tijekom provedbe eksperimentalnoga programa kurikulumi će se također dorađivati.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja””

Istaknula je to Marija Plavotić, potpredsjednica Udruge Lavice za pomoć i podršku žrtvama pedofila, na konferenciji za medije održanoj u četvrtak na trgu svetog Marka, ispred zgrade Vlade.

(FOTO) ​​Udruga Lavice i roditelji Vladi RH: ‘Donesite novi zakon protiv pedofila i izbacite pedofiliju iz kurikula!’

Konferenciju je sazvala Udruga Lavice za zaštitu i podršku žrtvama pedofila i Građanska inicijativa Roditelji protiv institucionaliziranja pedofilije, a na njoj su upozorile na zabrinjavajuću činjenicu da Hrvatski sabor sustavno odgađa donošenje nove zakonske regulative protiv pedofila te upoznale javnost sa zastrašujućim sadržajima unutar školskog kurikula koji se temelje na pedofiliji. S javnošću su podijelile primjer takvog sadržaja te pisanu komunikaciju s Ministarstvom znanosti i obrazovanja na tu temu.

U nastavku u cjelosti donosimo govor Marije Plavotić.

“U hrvatskom kurikulu postoje dva segmenta povezana s pedofilijom: spolni odgoj i popis školskih lektira”

Ja sam Marija Plavotić. U hrvatskom nacionalnom kurikulu postoje dva segmenta koja su povezana s pedofilijom: prvi je tzv. Spolni odgoj koji je već 5 godina u hrvatskim školama, a drugi je popis školskih lektira.

Upozoravamo na jednu knjigu koja je i dalje na popisu lektira, a promiče pedofiliju. Riječ je o knjizi “Črna mati zemla” autora Kristiana Novaka, u kojoj se, među ostalim, zorno opisuje silovanje dječaka. Prema mišljenju stručnih osoba čije su očitovanje Lavice zatražile, knjiga “Črna mati zemla” nikako nije primjerena tome uzrastu i mjesto joj nije u nastavi srednje škole budući da, kako kaže jedna od stručnjakinja, “škole ne bi trebale promicati nešto što mlade u njihovoj emotivno – psihološkoj naravi paralizira i zbunjuje“.

Udruga Lavice i Građanska inicijativa “Roditelji protiv institucionaliziranja pedofilije” upozoravaju kako nijedan sadržaj koji je temeljen na pedofiliji ili u kojem se promiče pedofilija ne smije biti dio nijedne institucije, pogotovo ne smije biti dio obrazovnog sustava i nacionalnog kurikula.

“Promicanje pedofilije u lektirama vidljiv je primjer institucionaliziranja pedofilije”

12. ožujka 2018. novinarka Slobodne Dalmacije poslala je upit Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojem je tražila očitovanje vezano uz spomenutu lektiru “Črna mati zemla” autora Kristijana Novaka, uz citat u kojem se opisuje brutalno silovanje maloga dječaka.

Ministarstvo u svome odgovoru nije osudilo pedofilski sadržaj i promicanje pedofilije u predloženoj lektiri, niti je najavilo izbacivanje takvog sadržaja. Odgovorili su tek:

“Kurikulum hrvatskoga jezika prošao je stručnu i javnu raspravu te je recenziran od strane HAZU-a, a tijekom provedbe eksperimentalnoga programa kurikulumi će se također dorađivati.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja”

Nismo zadovoljni s ovim odgovorom. Tražimo izbacivanje s popisa školskih lektira svih autora koji u svome opusu promiču ili su promicali pedofiliju.

Pozdravljamo izbacivanje autora Zorana Ferića s popisa školskih lektira. Tražimo izbacivanje i autora Kristijana Novaka s popisa.

Promicanje pedofilije u lektirama vidljiv je primjer institucionaliziranja pedofilije u školski sustav. Daleko gori i daleko manje vidljiv primjer od ovog je tzv. Spolni odgoj koji je temeljen na pedofiliji a koji je u hrvatskim školama već 5 godina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr