Mario Maks Slaviček: HDZ glumi nešto što nije, a SDP glumi da nije ono što jest

Foto: Snimka zaslona

HDZ je kažu demokršćanska stranka, kažu državotvorna i domoljubna, okrenuta narodu i tisućljetnoj vjeri Hrvata. Obećanja i predizborne laži to i tako govore. Programi i Statuti koji se pišu tvrde kako su im državotvornost, nauk Starčevića, Radića i drugih hrvatskih velikana temeljne smjernice što je u praksi još jedna laž. Institucije i država kojom ta i takva poltička opcija upravlja sa svojim satelitima je dijametralno suprotna tim paragrafima i obećanjima, piše Mario Maks Slaviček, umirovljeni časnik HV-a, za HKV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Časnik HV-a Slaviček zgrozio HRT-ove voditelje pozdravom ‘Za dom spremni’

Usudim se kazati kako je ta, takva stranka, danas lažna, nedosljedna vlastitim temeljima i načelima, prijetvorna i izdajnička. Izdali su i svakodnevno izdaju sva načela u koja se tijekom preizbornih kampanja kunu, izdali su i izdaju na svim razinama vlasti. Taj i takav HDZ vode mnogi komunistički aparatčici koji hine brigu za Hrvatsku, a čine sve kako bi je rastočili od dana kad su je po svojim kumrovečkim načelima, uvjerenjima, nauku i svjetonazorima krenuli kreirati.

> Mario Maks Slaviček: Naše žrtve nisu samo brojevi, poput lažnih cifri kojima optužujete hrvatsku državu i narod

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinili su to planski i namjerno kao navlakušu i smokvin list unaprijed pripremljenoj takozvanoj “pomirbi” kako bi neokomunistički ostatci i svi oni drugovi i relikti jugoslavenskog sustava ostali i preživjeli mogući revanšizam stvarnih domoljubnih i državotvornih snaga iz vremena raspada neprežaljene im Jugoslavije. No oni se nisu, vidi se svakodnevno, pomirili s hrvatskom državnosti i državotvornosti, tradicijom, poviješću, vjerom i kulturom. Na žalost, postoje i danas naivci koji drže i slijede tu i takvu stranku, koja jest, bila je i ostala ništa drugo doli načelno i ništa drugo doli “desno krilo” partije. Partija je mijenjala ime iz SKH-SDP u SDP ali nije mijenjala kadar, ideologiju i uvjerenja, nije se “hrvatizirala” u svojoj biti. Baš kao što su njezini članovi mijenjali imena i prezimena kako bi “preživjeli” poltičku odgovornost i sankcije kojih su se bojali doživjeti od hrvatskog naroda kojeg su godinama ugnjetavali, protjerivali, raseljavali i fizički likvidiravali.

Laži i obmane

S druge strane ta je SKH partija, kako bi preživjela, ostala i opstala vladarem hrvatskih političkih tijekova, vladarem hrvatskih resursa i kontrolorom političkih, društvenih, ekonomskih, obrazovnih i kulturnih procesa, poslala 90.000 svojih odanih članova kao spavače u tu novu/staru “hrvatsku vlast”, spavače koji su čekali trenutak erozije nacionalne svijesti, posustajanje nacionalnog naboja kako bi sve javnije i jasnije pokazivali “tko je gazda u dvorištu”. Pokazuju to od 90-ih kroz ozakonjenje raznih štetnih procesa po Hrvata pojedinca i sam sustav države, sustav u kojem su bili od početka instalirani i umreženi, baš kao u i samu stranku HDZ. Laži i obmane na sve strane od prvoga do današnjega dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laži i obmane, kojima su svjesno i namjerno doprinosili i doprinose mnogi koji su prodali svoje “hrvatstvo”, svoje rane i kolajne za mrvice vlasti i šaku srebrenjaka, sve to na štetu vlastite države i naroda. Čudom se čudim svakom slobodomislećem Hrvatu koji je spreman zanijekati, zatomiti a neki i popljuvati svu svoju žrtvu i ljubav prema svom narodu i državi samo kako bi služili i bili dio onih koji nikada nisu za svoj narod i državu žrtvovali ništa, niti su mu ikada služili, kako bi danas njime vladali na svoju korist i sveopću štetu. Vi koji ste i dalje u zabludi glede glasovanja za manje zlo, nije li to manje zlo nadraslo i ono zlo od kojeg je nastalo? Nije li nadraslo i nadjačalo zlo, pognojeno i poduprto, svojim po Hrvatsku neprirodnim, nepotrebnim i štetnim saveznicima, surađujući sa svojim koalicijskim partnerima, našim stoljetnim neprijateljima, kako jugoslavenskim, tako i euromasonsko-briselskim.

Pa Vi opet birajte manje zlo na slijedećim izborima, bilo crveno bilo plavo, pa kad to “manje” zlo naraste, i toliko uneredi sustav zakona i vrijednosti da ga se ne da smaknuti demokratskim alatima i načelima. Kad to zlo, crvenoplavo ili plavocrveno kako hoćete, sustavom masmedija i kontrolom svakodnevnih procesa na sve nedemokratskiji način ubija i opovrgava demokratsku volju naroda i to kojekakvim povjerenstima i tumačenjima zakona kako im paše, oduzimajući Vam pri tome slobodu, što ćete učiniti? Čekati neka netko drugi nešto učini.

Zatvaranje oči pred istinom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije braćo moja i sestre Hrvatice i Hrvati, i svi Vi dobri ljudi koij u Hrvatskoj štujući je živite, pitanje što mi moramo i trebamo kao pojedinci učiniti. Pitanje je što ne smijemo i ne trebamo učiniti, mi trebamo NE ČINITI, ne glasovati za ta bilo koja od dokazana dva zla, NE SLIJEDITI ta zla. I ono što je najvažije, ne biti taocem njihove partijsko-stranačke oligarhije. Jednom riječju ne biti dijelom niti jednog od dva zla.

Po meni je zlo pretvarati se i obmanjivati svoj vlastiti narod kako štitiš i zastupaš njegove interese, a to ne činiš, već činiš sve dijametralno suprotno od obećanog i suprotno od vlastitih postulata i načela. Zlo je tvrditi kako si drugačiji od onog kojeg si sa vlasti smjenio, a nastavljaš istu, ako ne i goru politiku. Veće je zlo predstavljati se za nešto što nisi, obmanjivati. Za ime Božje, vi koji jeste članovima tog HDZ-a, a koji kao takvi zna se, ne utječete niti na jedan stranački proces, osim kad Vam zapovijede što zaokružiti i koga, a da u to i toga niti sami ne vjerujete, hoćete li Vi ikada progledati?

Bog mi je svjedok, sa crvenim zlom od SDP-a sam na čistu, znamo kako je njegov nauk i uvjerenje od vazda protivan hrvatskoj državi i državnosti utemeljenim na tradicionalnim, demokršćanskim, povijesnim, vjerskim načelima i težnjama državotvornih Hrvata. Zašto svi Vi zatvarate oči pred istinom, istinom kako je plavo zlo svojim djelovanjem u konačnici učinilo i čini u zadnjih 28 godina sve isto i jednako kao što je crveno činilo 70 godina prije toga.

Vlast manjine nad većinom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebam li nabrajati i dokazivati tu činjenicama? Zaduživanje, nezaposlenost, nameti, partijska administarcija, negiranje hrvatskih vrjednota u školstvu, medijima, kulturi, itd. Vlast manjine nad većinom. Volja politike iznad volje naroda.

> Mario Slaviček: Rat nije stao – vodi se i dalje protiv hrvatske samostalnosti samo drugačijim sredstvima

> Dr. Hasanbegović: ‘Protulustracijska velika koalicija HDZ-a i SDP-a onemogućava ustavne promjene i zato je došlo do referendumske inicijative’

Na vama je odreći se sebe ili njih, gospodo i dame članovi HDZ-a, SDP-a i ostalih satelita koij četvrt stoljeća vladaju našom Domovinom bez realnog boljitka i uz šuplja obećanja svakih četiri ljeta, kako bi oni imali dosta i previše a Vi nedovoljno ili ništa. Samo na Vama. Da bismo se osjećali kako smo jednaki pred Bogom i zakonima, valja Vam odlučiti koje vrijednosti i ljude koji te vrijednosti štite Vi želite nama, koji nismo članovi Vaših stranaka, nametnuti. Vrijednosti koje proizlaze iz nauka naših predaka, povijesnih iskustava, tradicije i vjere ili vrijednosti tomu protivnih.

Hrvatice i Hrvati! Neka Vam na bilo kojim sljedećim izborima bude u mislima Domovina, u srcu odanost, u desnici Snaga, kako bismo spasili Hrvatsku od falših “Hrvata”, isto takvih stranačkih prvaka, kojoj god oni od dosadašnjih vladajućih pripadali.

* Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.