Dr. Hasanbegović: ‘Protulustracijska velika koalicija HDZ-a i SDP-a onemogućava ustavne promjene i zato je došlo do referendumske inicijative’

Foto: Fah

Hrvatska država i Ustavne demokratske vrijednosti jedini su temelj na kojemu počiva moderna hrvatska država, a jugoslavenska komunistička baština i pod krinkom antifašizma u savršenoj je suprotnosti sa svim temeljnim vrednotama na kojima počivaju moderna hrvatska država i društvo”, istaknuo je saborski zastupnik dr. Zlatko Hasanbegović nakon spomen-pohoda, u organizaciji Hrvatskog obrednog zdruga (HOZ) Jazovka na kojem je sudjelovalo više stotina hodočasnika.

> (FOTO) Više stotina ljudi u spomen-pohodu na Jazovku : ‘U Hrvatskoj je još 940 skrivenih grobišta, više od 300 u Sloveniji’

O obilježavanju Dana atifašističke borbe u šumi Brezovici

Na molbu novinara skup u Brezovici komentirao je dr. Hasanbegović i izrazio žaljenje što je hrvatska država pokrovitelj obilježavanja Dan atifašističke borbe u šumi Brezovici. Ističe da to ne smije biti državni praznik jer je “izdanak jugoslavenske komunističke baštine”.

> Gradska skupština: Dok je Borić šutjela za govornicom Hasanbegović na mobitelu pustio ‘Internacionalu’

“Tu nije riječ o antifašizmu već isključivo o jugoslavenskom komunizmu, a koja je njegova duhovna pozadina mogli smo čuti danas i u zlogukim govorima aveti prošlosti u šumi Brezovici”, izjavio je Hasanbegović.

> (FOTO, VIDEO) Sisačka gradonačelnica u Brezovici: ‘Novcem Katoličke crkve ispisana je krivotvorina o izmišljenih i nepostojećih 5000 žrtava brezovičke šume’

Kad je pak riječ o proglasu HOZ-a Jazovka, istaknuo je, kako je, “ne ulazeći u njegove potankosti, potpuno jasno da je temeljna zadaća svake odgovorne hrvatske državne politike da se moderna Hrvatska liši svih zloduha prošlosti i utemelji na nacionalnoj volji našega naraštaja i na pobjedi u Domovinskom ratu”.

> Zlatko Hasanbegović: ‘Neće nama u Skupštini docirati o Dinamu oni koji su navijali za klubove iz Beograda!’

“Hrvatska država i Ustavne demokratske vrijednosti jedini su temelj na kojemu počiva moderna hrvatska država, a jugoslavenska komunistička baština i pod krinkom antifašizma u savršenoj je suprotnosti sa svim temeljnim vrednotama na kojima počivaju moderna hrvatska država i društvo”, istaknuo je.

O GI Narod odlučuje

Na pitanje o inicijativi za izmjene izbornoga zakona, Hasanbegović je odgovorio da je “pravo mjesto za izmjenu izbornoga zakona Hrvatski sabor, ali otvorena velika koalicija HDZ-a i SDP-a, koja je protulustracijska, onemogućava ustavne promjene i zato je došlo do građanske inicijative da se o tome odlučuje na najdemokratskiji način, na referendumu”.

> Plenković i Bernardić u strahu od referenduma: Ponovno napali Narod odlučuje!

O zabrani komunističkih simbola

O zahtjevu iz proglasa o zabrani komunističkih simbola, Hasanbegović je odgovorio da je je kao povjesničar i političar protivnik bilo kakvih zabrana, da nam ne trebaju zabrane već nova politička kultura, te da u Hrvatskoj treba isticati samo simbole hrvatske države – zastavu i hrvatski grb.

O ‘Titovoj tratinčici’

Za pitanje o obnovljenoj fontani “Titova tratinčinca” u Zagrebu, Hasanbegović je u odgovoru istaknuo “da u tome treba gledati park, a kada je bila začeta ta bizarna ideja, konstatirao sam da neka onda to mjesto bude neka vrsta ‘titoističke Višeslavove krstionice’ gdje se mogu okupljati svi sljedbenici titoističkoga kulta”.

> Milan Bandić obnovio fontanu ‘Tratinčica za Tita” i poručio: “Neće vam proći referendum!”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/gs