U dva dana dvije povijesne utakmice za salezijanske sportaše

Foto: PR

Košarkaški klub Bosco i Odbojkaški klub Don Bosco, koji djeluju u Zagrebu, po prvi put će u seniorskoj konkurenciji igrati službene utakmice s najtrofejnijim hrvatskim klubovima. Košarkašima Bosca večeras u 3. kolu Premijer Lige u goste dolazi Cibona, najslavniji hrvatski košarkaški klub. Utakmica počinje u 20h u Sportskoj dvorani Trnsko. Izravan prijenos je na sportskom televizijskom programu ArenaSport 1. Odbojkašice Don Bosca u 1. kolu Kupa Hrvatske ugostit će igračice Mladosti koje su aktualne prvakinje Hrvatske i braniteljice Kupa Hrvatske. Susret počinje sutra u 19:30h u Dom odbojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo kako se u dugogodišnjoj povijesti ovih dvaju klubova iz salezijanske sredine dogodilo da će ove povijesne utakmice igrati dan za danom. KK Bosco osnovan je 1992., i prošle godine obilježio je 25. obljetnicu koja je kulminirala ulaskom kluba u najviši rang hrvatske košarke. OK Don Bosco sljedeće godine slavit će 20. godišnjicu od osnivanja. Klub nastupa u 1.B nacionalnoj odbojkaškoj ligi (Regija Sjever), a za ulazak u šesnaest najboljih Kupa Hrvatske morao je pobijediti u šest eliminacijskih utakmica.

Don Ivan Marijanović, salezijanac svećenik i predsjednik KK Bosco uoči utakmice rekao je: „Čast nam je igrati utakmicu s Cibonom. U toj utakmici Bosco je s jedne i druge strane jer trener Cibone, Ivan Velić, naš je nekadašnji igrač. Drago mi je da mi kao klub pružamo mogućnost mladima da odrastaju u jednoj dobroj sredini. To rezultira da ti mladi osim što se bave športom, kasnije preuzimaju i odgovorne uloge u društvu i doprinose mu na različitim područjima.“

„Za nas je ova utakmica fešta. Veselimo se da igramo s najtrofejnijom hrvatskom ekipom u odbojci. Želimo uživati u svakom trenutku utakmice i pružiti dobru igru. Nadam se da ćemo pokazati jedan veseli salezijanski duh i to je ono najbolje što mi možemo dati.“ – najavio je ogled u Kupu Hrvatske Luka Hudinčec, salezijanac suradnik i predsjednik OK Don Bosco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KK Bosco i OK Don Bosco održavaju treninge s djecom i mladima u svim dobnim uzrastima. Klubovi nastupaju u službenim natjecanjima, organiziraju turnire i redovito svake godine uspješno predstavljaju svoju domovinu i svoj grad na Međunarodnim igrama salezijanske mladeži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.