Milanović opet komentirao aferu Janaf, a Daliju Orešković i Marijanu Puljak nazvao ‘zavidnima’

Zagreb, 23.09.2020. - Konferencija "Dan velikih planova" u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Na fotografiji predsjednik Republike Zoran Milanović. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara povodom Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja. Nakon sjednice dao je izjavu novinarima, ponovno komentiravši istragu u slučaju Janaf.

“Mi smo tamo otišli dva dana nakon potresa. Ministri su tamo dolazili zna se u kakvom kontekstu, zna se u kakvom kontekstu sam bio jako davno kao predsjednik ja. No nemojmo biti ometači. Svatko može biti izvrgnut pitanjima, pa i ja, dapače. Nemojmo skretati pažnju od onoga što je bitno, a to je ozbiljan skandal”, rekao je Milanović prenosi N1.

Ne odustaje od svoje teze da je premijer morao znati za policijsku istragu. Ja nisam provokator, poručio je.

“Premijer je šef vlasti, ne samo simbolički, on je morao znati”, ponovno je ustvrdio predsjednik države.

“Trenutno sam ja predsjednik Republike i ja o tome moram govoriti”, kaže Milanović.

“Ja ne mogu ministra i premijera privesti i uopće ga dobiti da razgovara sa mnom da ga natjeram da prizna. Ne zanima me kad su izbori, hoću li biti kandidat na izborima, iza mene mora ostati nešto što valja”, rekao je Milanović.

Istaknuo je i da SOA nije mogla znati da je bivši šef Janafa, Dragan Kovačević, pod istragom. “Kako su u SOA-i to mogli znati? Jedino da imaju gataru, koja će reći ovaj čovjek – vidim putovanje i za tri mjeseca će biti pod istragom”, rekao je Milanović.

Smatra da je premijer morao znati i za istragu Josipe Rimac. “Naravno da je morao znati da istaknuta državna tajnica krade novac. Pa ne može to premijer ne znati. Ugledajmo se na one koje stalno pozivamo za primjer, posebno njihovo sjajno pravosuđe, kako oni to rade. To je iskustvo koje se gradi godinama, a kod nas se ljudi ponašaju kao da su jučer iz torbe ispali”, rekao je Milanović.

Orešković i Puljak postavile ploču Ureda predsjednika ispred Kovačevićevog “kluba” 

Upitan da komentira današnji performans Marijane Puljak i Dalije Orešković, kazao je: “To ću preskočiti, da tim samodopadnim i zavidnim osobama ne dajem na važnosti”.

“Sabor će poželjeti Pernara i vidjeti kakve su sve samodopadne galamdžije došle u Sabor”, rekao je Milanović.

Podsjetimo, saborske zastupnice Dalija Orešković (SiP) i Marijana Puljak (Pametno) postavile su u utorak ploču “Ured predsjednika Republike Hrvatske” na pročelje zgrade gdje se nalazio “klub” uhićenog direktora Janafa Dragana Kovačevića, u koji je zalazio i predsjednik Republike.

Zagreb, 29.09.2020. – Performans Stranke s Imenom i Prezimenom i Pametno u kojem su saborske zastupnice Dalija Oreškoviæ i Marijana Puljak sveèano postavile ploèu Ureda predsjednika Republike Hrvatske na prostor “Kluba Dragana Kovaèeviæa” u Slovenskoj 9. Na fotografiji Dalija Oreškoviæ, Marijana Puljak. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1