Ministrica Divjak naredila provjere diploma za 90.000 zaposlenih, a sama nije provjerila 20 članova svog Povjerenstva

Foto: fah

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja uzdrmao slučaj s lažnom diplomom njezine vlastite zaposlenice, ministrica Blaženka Divjak najavila je provjeru 90 tisuća zaposlenih.

“Mi moramo biti sigurni da u našim školama rade stručni, kvalificirani učitelji i ostali zaposlenici i da roditelji i učenici u taj sustav imaju povjerenja”, kazala je Divjak.

Zaposlenica ministarstva krivotvorila diplomu: Otišla kući po ‘pravi dokument’ pa se opet vratila s falsifikatom

Međutim, samo tjedan dana nakon ovog događaja stigla je vijest da je ista ta ministrica, u Povjerenstvo za izradu Akcijskog plana za prevenciju nasilja u školama, imenovala osobu koja je u javnosti spominjana u kontekstu nasilja nad učenicima.

Podsjetimo, ministrica je, među ostalima, u spomenuto Povjerenstvo imenovala Nijaza Karića iz Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Radi se o osobi koja je u medijima 2001. godine bila spominjana kao profesor koji je nastupio nasilno prema učeniku, a zbog čega je dobio opomenu pred otkaz.

Upozorila je na ovo profesorica Tamara Šoić koja tvrdi da je spomenutog profesora prijavila zbog nasilja.

“Nakon što sam prijavila nasilje spomenutog gospodina, krenuo je medijski linč. Pa prosvjetna inspekcija. Pa napad ravnateljice koja ga je zaštitila. I to nije prestalo sljedećih 10-15 godina. Nekad nasilnik – danas heroj i borac. Bravo MZO! Dotaknuli ste dugoskrivani mulj nataložen po dnu vaše truleži”, upozorila je Šoić putem svog Facebook profila.

“Priča je potpuno drugačija od one kakvom je prikazana. Protiv mene nikad nije podnesen nikakav spor. Dobio sam upozorenje pred otkaz, ali ono je bilo neutemeljeno”, tvrdi Karić za 24sata, te dodaje da namjerava ostati i raditi u Povjerenstvu.

Postavlja se pitanje – kako Divjak namjerava provjeriti 90 000 diploma zaposlenih u sektoru obrazovanja, kada nije u stanju provjeriti 20 osoba koje imenuje u ovako važno Povjerenstvo?

Upit o ovom slučaju – je li ministrica imala ovu informaciju prije imenovanja, te na koji način su provjeravani kandidati – poslali smo Ministarstvu, ali do objave ovog članka nismo dobili odgovor.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr