Most odgovorio HNS-u , predložili im i novi slogan: ‘Podobnost, a ne sposobnost!’

Foto: Fah, fotomontaža

Nakon što je HNS napao Most putem stranačkog Facebook profila, zbog iznesenih kritika na račun ministrice Divjak i njezine ‘Škole za život’, Mostovci su ‘uzvratili udarac’.

Posdjetimo, HNS-ovci su ustvrdili kako je “jedno o reformama pričati, a drugo ih provoditi” te su Most predbacili “populizam”, međutim iz redova Mosta žestoko su im spustili.

“Oglasila se stranka istine i poštenja, HNS. Brane ministricu Divjak koju smo danas zatražili da podnese ostavku obzirom da joj je vlastita promocija važnija od djece. Naš zahtjev komentirao je dakle veliki HNS, stranka koja je kako oni kažu preuzela odgovornost za spas zemlje i koja je inače poznata po vrsnim i stručnim kako rješenjima, tako i kadrovima u državnim poduzećima i ministarstvima koji su našu domovinu doveli na vrh zemalja EU. Razdjelnici i vjetroelektrane živi su spomenici toj stručnosti. (prijedlog za jumbo plakat)

Hvala Ivanu Vrdoljaku, Srećku Ferenčaku i Tomislavu Sauchi što “spašavate” našu zemlju iz godine u godinu, što ste temelj ove sklepane većine, što je zbog vas evo, stalo iseljavanje.

Hvala vam što je radi vašeg doprinosa Hrvatska zemlja u kojoj je na cijeni podobnost, a ne sposobnost (prijedlog za slogan)”, poručili su HNS-u Mostovci.

Podsjetimo, sukob između ove dvije stranke izbio je zbog poziva Mosta nezavisnih lista ministrici Blaženki Divjak da podnese ostavku jer joj je, tvrde, vlastita promocija važnija od djece, dok joj je reforma obrazovanja pala već na običnoj administrativnoj proceduri nabave udžbenika za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

“Treći je tjedan nastave, a 8182 korisnika socijalne pomoći nisu primili novac za sufinanciranje školskih udžbenika”, upozorio je Marko Sladoljev na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Muke po kurikulnoj reformi i prokletstvo Ekspertne radne skupine (3. dio)

Prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak: ‘Ministrica Divjak u ovom trenutku radi posao koji zaslužuje najoštriju

Riječ je, kaže, o 4,5 milijuna kuna osiguranih u proračunskoj stavci resornog ministarstva, ali bez službene odluke Vlade o sufinaciranju nabave udžbenika za potrebe učenika, koja još nije donesena, a novac još nije isplaćen.

Podsjetio je i da je već tri mjeseca edukacijskim rehabilitatorima smanjena plaća za 150 do 700 kuna, a premijer cijelo ljeto nije odgovorio na njihov zahtjev da ih primi.

Most: 8182 korisnika socijalne pomoći nisu primili novac, tek 4 škole koriste tablete, nije provedena nabava računala…

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr