Most u zagrebačkoj skupštini traži dostavu dokumentacije o upravljanju Holdingom

Foto: fah

Gradski zastupnici Mosta u Skupštini Grada Zagreba Marko Sladoljev, Trpimir Goluža i Lovro Marković, održali su danas konferenciju za novinare o aktualnoj situaciji i hitnoj dostavi dokumentacije o Zagrebačkom Holdingu.

Zastupnik Trpimir Goluža naveo je kako je gradonačelnik Tomislav Tomašević na predsjedništvu Gradske skupštine 13. listopada 2021. predložio dnevni red za predstojeću sjednicu koja će se održati 28.10.2021., a u prijedlogu dnevnog reda nije navedena dnevna točka o izvješću o aktualnoj situaciji u Zagrebačkom Holdingu. Gradonačelnik je kao dnevnu točku naveo samo integrirano financijsko izvješće o poslovanju Zagrebačkog Holdinga za razdoblje prvih šest mjeseci 2021., što znači za razdoblje kada nije obnašao funkciju gradonačelnika. Naglasio je kako je gradonačelnik Tomašević sa svojim suradnicima pokušao u Zagrebačkom Holdingu uspostaviti dvostruku liniju upravljanja, gdje su NO pokušali nadrediti Upravi, što je apsolutno nedopustivo.

Zastupnik Marko Sladoljev pitao je hoćemo li odsad političku platformu Možemo nazvati Lažemo! s obzirom na pitanja oko navoda Nikole Vukovića o tome da su bivšim članovima Uprave iz vladajuće platforme zabranjivali izlaske u javnost, a javnost zaslužuje znati misli li gradonačelnik Tomašević da se gradskim poduzećem upravlja jednako kao i političkom strankom, tko su ljudi iz sjene koje spominju bivši članovi Uprave kao vladari iz sjene, te tko točno ima financijski interes od Zagrebačkog Holdinga.

Na kraju je gradski zastupnik Lovro Marković objasnio točku dnevnog reda koju je Most uvrstio na dnevni red u kojoj od gradske uprave traži hitnu dostavu temeljite i detaljne dokumentacije o financijskom upravljanju ZG Holdingom kako u protekla 4 mjeseca, tako i u protekle 4 godine radi cjelovitog uvida u stanje Zagrebačkog Holdinga. Kada se svi traženi podaci i dokumenti skupe, stručni timovi zagrebačkog Mosta će predložiti konkretne prijedloge djelovanja za upravljanje Zagrebačkim Holdingom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr