Nadbiskup Hranić: ‘Važno je da se u školama djecu ne priprema samo za tržište rada, već da u tom procesu dobijemo cjelovitu osobu’

Zagreb, 10.04.2018. - Počelo je redovito plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije, 56. u nizu, pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Pulijća. Na fotografiji Đuro Hranić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

U razgovoru za Hrvatski katolički radio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić komentirao je najnoviji dokument HBK o vjeronauku “Da radost vaša bude potpuna” i na kurikulnu reformu.

Istaknuo je da dokument prikladno predstaviti javnosti, ali i ponovno u biskupijama gdje je već bio u javnoj raspravi. Kako je rekao, dokument je načelne naravi pa je još potrebno dati detaljnije smjernice i konkretnije materijale kako svećenicima, tako vjeroučiteljima i pastoralnim suradnicima.

“Istodobno u tijeku je kurikulna reforma koja ulazi u određeni broj škola i radi se na dokumentima”, naglasio je nadbiskup Hranić.

“Žao nam je što ponekad od resornog Ministarstva nema pravih, jasnih smjernica, nema odgovora na vrijeme za pitanja koja se postavljaju tako da se u nekim stvarima možda malo radi na brzinu”, upozorava.

Istaknuo je kako je za biskupe kurikulna reforma važna i htjeli bi u tome na najbolji mogući način sudjelovati i pridonijeti kvaliteti hrvatskoga školstva.

“No tu postoji niz otvorenih pitanja već otprije poznatih javnosti; od toga da se hrvatsko školstvo oslobodi svake ideologije i svjetonazorskih previranja, ali isto tako da se u školama djecu ne priprema samo za tržište rada, već da u odgojno-obrazovnom procesu dobijemo cjelovitu osobu”, rekao je nadbiskup.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr