Nakon Čepinskog HSS-a i općinska organizacija iz Koprivničkih Brega napustila stranku Kreše Beljaka

Foto: Facebook / OO Koprivnički Bregi HSS

Jednoglasnom odlukom u ponedjeljak, Općinska organizacija Koprivnički Bregi na čelu s načelnikom Marijom Hudićem napustila je HSS.

“Jučer su potpisane ispisnice i cijela općinska organizacija napustila je stranku. HSS pod vodstvom Kreše Beljaka više nije stranka kakva je nekad bila. Samo se zove HSS, ali ne ide u smjeru kojem bi trebala” istaknuo je Hudić te dodao kako je glavni razlog izlaska nezadovoljstvo potezima predsjednika Beljaka, prenosi prigorski.hr.

“Sve odluke stranke saznajemo iz medija. Liste se sastavljaju, a mi nemamo informaciju ni za našu županiju. Ne zove nas se na sastanke, a do danas nije sazvan ni Županijski odbor, niti Glavni odbor. Nekada su općinske organizacije bile temelj HSS-a”, kazao je Hudić.

“Naša organizacija u vrhu je po broju članova, od danas HSS ima 50 članova manje, no to ne zanima našeg predsjednika. On sve odluke donosi u Zagrebu u dogovoru s nekolicinom članova. U stranci nema demokracije, dokaz vam je što sam i ja dobio opomenu i prijetnju suspenzijom kada sam izjavio da se ne slažem s izjavom predsjednika o Udbi. Više se uopće ne cijeni mišljenje općinskih i županijskih odbora”, rekao je Hudić i podsjetio javnost kako je ista situacija bila i na EU izborima kada je Marijana Petir dobila više glasova od sva tri HSS-ova kandidata.

>Zbog izjave o UDBA-i drugi čovjek podravskog HSS-a traži Beljakovu ostavku

>Tko je Krešo Beljak – od opravdavanja udbaških ubojstava do pobornika bratstva i jedinstva?

“Danas se slažu liste po istom principu, imamo Rajna, Orepića koji su se nedavno pridružili, a već su postali centralne figure, dok se stari, ozbiljni članovi zanemaruju. Ne smijemo ni zaboraviti kako je Beljak obećavao da ćemo ići samostalno, no to se nije dogodilo, a rejting stranke nikad nije bio niži. Sami ne prelazimo prag, a stranku nam napuštaju lideri jakih općinskih organizacija i taj trend će se nastaviti”, naglasio je Hudić.

“Ova odluka nije vezana za moje osobne interese niti sam dogovorio prelazak. Nastavit ćemo lokalno raditi kao nezavisna lista i kao takvi ćemo sudjelovati na lokalnim izborima. Visoka politika nas zasada ne zanima”, dodao je Hudić, ali nije isključio mogućnost da će kao nezavisna lista podržati neku političku opciju u finišu parlamentarnih izbora.

Za kraj Hudić je poručio kako poziva sve mlade da se pridruže njihovoj novoj nezavisnoj listi.

Inače, krajem svibnja gotovo svi članovi Općinske organizacije Hrvatske seljačke stranke u Čepinu, na čelu sa suspenziranim predsjednikom i općinskim načelnikom Draženom Tonkovcem, istupili su iz stranke, a kao razlog naveli su samovolju predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr