Nakon što su se metkovske žene HDZ-a ogradile, HDZ-ov gradonačelnik podržao IK

Foto: fah

“Smatram da bit i stvarni sadržaj Konvencije su viši standardi zaštite žena od nasilja i sprječavanje nasilja u obitelji te se u njoj ne može naći nijedan argument za tvrdnje o nametanju tzv. rodne ideologije. Konvencija jasno naglašava da pojam roda nije i ne može biti zamjena za ženski i muški spol.” – izjavio je metkovski gradonačelnik, HDZ-ov Dalibor Milan za likemetkovic.hr, samo nekoliko dana nakon što su se žene iz metkovskog ogranka HDZ-ove Zajednice žena „Katarina Zrinska“ ogradile od izjave Nade Murganić vezane uz stav Zajednice o Istanbulskoj konvenciji.

Pobuna u ZŽ Katarina Zrinski: Žene iz Metkovića, Ploča, Karlovca i drugih gradova ograđuju se od Murganić

“Oprostite što koristim ovaj prostor, ali ja kao predsjednica ZŽKZ Metković, se javno želim ograditi od izjave naše predsjednice Murganić, koja je izjavila da su Katarine jednoglasno podržale ratifikaciju. Mi smo županijskoj predsjednici dostavili dopis u kojem smo obrazložili zbog čega smo Protiv ratifikacije.“ napisala je, prisjetimo se, u srijedu Martina Krstičević, predsjednica metkovskog ogranka Zajednice žena „Katarina Zrinska“ na njihovoj službenoj facebook-stranici.

No, HDZ-ovom gradonačelniku čini se, ne znači mnogo mišljenje i obrazloženje Zajednice žena u lokalnom ogranku njegove stranke, na koju se u svojoj izjavi nije čak ni osvrnuo.

Dalibor Milan gradonačelnikom Metkovića postao je na posljednjim lokalnim izborima, pretekavši za samo nešto više od 1% glasova Mostovu Katarinu Ujdur.

Diplomirani je pravnik te je do izbora za gradonačelnika bio zaposlen na radnom mjestu stalnog sudskog savjetnika u stalnoj službi općinskog suda u Metkoviću.

Tko je sve u izbornoj utrci za Metković?

Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i oca Nikole Grmoje u Metkoviću

Podsjetimo, Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izjavila je u srijedu da je to stranačko tijelo jednoglasno podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije ocijenivši kako je ona “zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument”, a nekoliko sati kasnije uslijedila je reakcija metkovskog ogranka Zajednice.

Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinska” izabrano je u veljači 2017., a sastoji se od 15 članova: predsjednice (Nada Murganić), 4 dopredsjednice (Đurđica Sumrak, Nadica Dreven-Budinski, Renata Banožić i Ilirjana Croata Medur) i 7 članica predsjedništva (Ljubica Čolakovac, Marta Grugurić, Ruža Hrga, Marija Maras i Danijela Zirdum te dvije kooptirane članice 18.3.2017. – Anita Aužina i Sunčana Glavak. Tu su također i međunarodna tajnica Marina Sambrailo koja je ujedno i predsjednica “Katarine Zrinske” Dubrovačko-neretvanske županije, rizničarka Danica Baričević i tajnica Margareta Mađerić.

Tko su žene u predsjedništvu HDZ-ove ZŽ “Katarina Zrinska” koja je podržala ratifikaciju IK?

Također se oglasila i Zajednica žena iz Ploča.

“Neprihvatljivo nam je da se pod izlikom zaštite od nasilja u obitelji i nad ženama uvede rodna ideologija jer to nije u skladu sa našim katoličkim svjetonazorima.
Rodna ideologija i pravo na pobačaj su prijeporni dijelovi Istambulske konvencije.
Zajednica žena “Katarina Zrinski” Ploče”, objavili su na FB.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/likemetkovic.hr