Napadač na Ružicu Ćavar suspendiran iz Laburista

Foto: fah

Potpredsjednica Hrvatskih laburista – Stranke rada Nansi Tireli donijela je Odluku o suspenziji člana stranke Nevena Kovačića, uz obrazloženje kako je svojim neprimjerenim ponašanjem u subotu 20. rujna 2014. godine za vrijeme održavanja prosvjeda „Raskinimo Vatikanske ugovore“ održane na Cvjetnom trgu u Zagrebu počinio najtežu povredu Etičkog kodeksa Stranke, priopćili su Laburisti.

Neven Kovačić za vrijeme održavanja spomenutog skupa nasrnuo je na građanku i nanio joj fizičke ozljede čime je demonstrirao nasilno ponašanje i vrijeđao građanku na vjerskoj osnovi čime je počinio diskriminaciju na javan način, stoji u priopćenju stranke.

Tireli je zbog svega navedenog, a sukladno ovlastima, predložila Sudu časti da donese odluku o isključenju iz Stranke Nevena Kovačića.

Stotinjak prosvjednika udruge “Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku”, inicijative “Nisam Vjernik” i udruge “Protagora” je na Cvjetnom trgu, 20. rujna 2014. godine zahtijevalo raskidanje ugovora s Vatikanom, a u 14 sati je 58-godišnji Neven Kovačić napao 77-godišnju Ružicu Ćavar, predsjednicu Hrvatskog pokreta za život i obitelj koja je trenutno hospitalizirana s dva prijeloma lijeve ruke u KBC Sestara Milosrdnica na odjelu kirurgije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah