Nenad Bakić, brat Damira Bakića, postao većinski vlasnik Varteksa

Foto: Snimka zaslona

Varteks je u utorak objavio poziv za glavnu skupštinu, koja će se održati 20. travnja, a na kojoj bi dioničari trebali prihvatiti izmjene statuta te u Nadzorni odbor izabrati Nenada Bakića, koji nakon dokapitalizacije varaždinske tvrtke u njoj ima većinski udio.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), ukupno je upisano 1.885.879 dionica, a u dokapitalizaciji su sudjelovala samo dva ulagača. Nenad Bakić uplatio je 20 milijuna (81,6 posto), a predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec 4,5 milijuna kuna (18,4 posto), javlja T-portal.

Premda je najavljeno da će novi kapital Varteksu osigurati britanska privatna investicijska kompanija Valtegra, ona ipak nije sudjelovala u dokapitalizaciji.

Vlasničke promjene u Varteksu prokomentirao je na svom blogu Nenad Bakić, ističući da je nakon odustajanja Valtegre odlučio ‘uplatiti toliko koliko je bilo potrebno da prođe dokapitalizacija’.

Je li Damir Bakić, brat Nenada Bakića, sina ‘zaposlio’ na svom odsjeku?

Nenad Bakić savjetnik je i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za digitalnu transformaciju i STEM.

Također je uključen u veliki projekt koji je predstavila HNS-ova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u rujnu prošle godine. Riječ je o projektu PROMikro “kojem je cilj uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala”.

Nenad Bakić brat je Damira Bakića, nedavnog kandidata za novog rektora Sveučilišta u Zagrebu.

Izvor: hina/mt