Neovisni za Hrvatsku u Požegi: ‘Strategija Plenkovićeve Vlade je anestezirati Hrvate’

Foto: Neovisni za Hrvatsku, Facebook

“Imali smo jednu izuzetnu čast predstaviti čelne ljude na listi za Europske izbore “Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava”. Dvanaest časnih ljudi od kojih je kombinacija onog što jedino još možemo očekivati a to je boraca za Hrvatsku i za Hrvatski narod. Oni su se pojedinačno predstavili i rekli svoje interese, interes je jednoglasan, isti a to je borba za Hrvatski narod, ja se nadam da će u budućnosti i ostatak Hrvatskog naroda početi tako razmišljati”, kazao je Petar Crnjac predsjednik Požeško – slavonske organizacije HSP-a o predstavljanju kandidata NHR-a i HSP-a u Požegi 15. svibnja.

Na konferenciji su bili nazočni nositeljica liste predsjednica NHR-a Bruna Esih, član Predsjedništva NHR-a i vijećnik u Zagrebačkoj skupštini Tomislav Jonjić, Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik general Željko Glasnović i bojovnik HOS-a koji je do zadnjeg dana bio u Vukovaru HSP-ov Damir Markuš.

“Strategija Plenkovićeve Vlade je anestezirati Hrvate, prikazati im da su ovi izbori nevažni, da se ovdje odlučuje o čokoladnim namazima i slično. Ova većina, Plenkovićeva trgovačka većina koja je pogazila hrvatsku narodnu izbornu volju nazivamo ne narodnom hrvatsko-srpskom koalicijom. Osim što je gazila narodnu volju, Hrvate je proglašavala nepismenima i sada je prigoda da Hrvati pošalju poruku. To je slogan naše kampanje, “Vrijeme je za Hrvatsku” i zapravo ovu prigodu koristim pozvati sve Hrvatice i Hrvate da 26. svibnja izađu na izbore. Treba prekinuti osjećaj apatije i beznađa”, istaknuo je Zlatko Hasanbegović, javlja 034portal.hr.

Bruna Esih nositeljica liste i predsjednica NHR-a, javlja RVA.hr, naglasila je kako ovo nije predizborni skup nego su se danas u Požegi sastali s dragim prijateljima s kojima su se imali priliku upoznati još prije dvije godine . Neovisni za Hrvatsku ne bore se za ovaj mandat u Europskom parlamentu niti su zbog toga kao stranka nastali već smo nastali zbog borbe za Hrvatsku. Na skupu u Zagrebu postavila sam pitanje “Imamo li svoju Hrvatsku?”. Smatramo da ona još uvijek nije onakva kakva bi trebala biti i zato izlazimo na ova i izlazit ćemo na svake druge izbore. Jučer smo imali skup u Velikoj Gorici na kojem je čitava gradska organizacija HSS-a izašla i pristupila Neovisnima za Hrvatsku.

Član Predsjedništva NHR-a i vijećnik u Zagrebačkoj skupštini dr. Tomislav Jonjić naglasio je kako izbore za Europski parlament oni kao koalicija doživljavaju kao svojevrsni prvi krug parlamentarnih izbora. “Na taj način procjenjujemo njihovu važnost. Ne smatramo da su oni najvažnija bitka koja stoji pred nama, međutim oni su dovoljna važna bitka da hrvatski narod pokaže nama što misli i da mi pokažemo hrvatskom narodu što mislimo i da vidimo u kojoj mjeri smo pogodili osjećaje i želje našeg naroda.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/034portal.hr/RVA.hr