Novi v.d. dekan Filozofskog fakulteta – dr. Holjevac – javno podržao dr. Zlatka Hasanbegovića!

Foto: Fah

Dr. Željko Holjevac izabran je umjesto razriješenog dekana zagrebačkog  Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića za privremenog dekana Filozofskog fakulteta.

Javnost u rodnoj Lici dobro ga pozna od kada je u Gospiću otvoren Područni ured Društvenog instituta Ivo Pilar čiji je vanjski suradnik.

Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, na kojemu je danas izvanredni profesor, titulu doktora povijesnih znanosti stekao je 2006.

Jedan je od 77 povjesničara koji su u veljači 2016. javno podržali dr. sc. Zlatka Hasanbegovića i tvrdili da ga se nepravedno napada:

“Kao povjesničari izražavamo duboku zabrinutost zbog načina na koji su pojedine izjave dr. sc. Zlatka Hasanbegovića, ministra kulture, iskorištene za njegovu političku, stručnu i moralnu diskvalifikaciju”, stoji u izjavi koju potpisuje 77 povjesničara, među kojima i Ivo Banac, Zdravko Dizdar, Željko Holjevac, Mario Jareb, Jure Krišto, Milan Kruhek, Anđelko Mijatović, Franjo Šanjek, Mirko Valentić i drugi.

> Pročitajte pismo potpore akademske zajednice ministru Hasanbegoviću i tko je sve potpisao

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h