Objavljen javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i članove ERS-a za kurikularnu reformu

Foto: fah

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić objavio je javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme.

Ministar je natječaj objavio na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, priopćeno je u petak iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Temeljne zadaće Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme su inoviranje i osuvremenjivanje Nacionalnoga okvirnog kurikula i usklađivanje različitih dokumenata obrazovne politike.

Ekspertnu radnu skupinu čine voditelj i dvanaest članova. Za članove Ekspertne radne skupine odabiru se po jedan stručnjak u odgoju i obrazovanju s najmanje deset godina iskustva u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, osnovnoj školi, gimnaziji, strukovnoj te umjetničkoj školi, zatim jedan stručnjak s nastavničkih studija, po jedan stručnjak iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), područja prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) te društveno-humanističkog područja, dva znanstvenika iz područja odgoja i obrazovanja te jedan stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kandidati koji se prijavljuju za voditelja Ekspertne radne skupine dužni su, uz dokaze koje prilažu kandidati za člana Ekspertne radne skupine, priložiti i razrađen akcijski plan na temelju mjera Strategije u kojima je ERS naveden kao provoditelj. Rok za prijavu je 22. travnja 2017.

Prijave kandidata za voditelja i članove ERS-a, uz dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta natječaja, podnose se u pisanom obliku i u zatvorenoj omotnici u roku 15 dana od dana objave natječaja, na sljedeću adresu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja 10 000 Zagreb, Donje Svetice 38, s naznakom: „Prijava kandidata za voditelja i članove Ekspertne radne skupine“.

Ministarstvo će s odabranim kandidatima potpisati odgovarajući ugovor. Voditelja i dvanaest članova ERS-a imenuje ministar nadležan za znanost i obrazovanje.

O rezultatima natječaja, koji je objavljen na internetskim stranicama Ministarstva, kandidati će biti obaviješteni najkasnije 30 dana nakon isteka roka za prijavu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina