Obuljen Koržinek napada Anu Lederer: ‘Nismo primijetili tragove njezinog rada u Ministarstvu’

Foto: fah

“Zato smo se i odmakli od dotadašnje prakse traženja kostura po ormarima i prozivanja neistomišljenika te bez odlaganja započeli s reformama u svim područjima kulture. Sve u svemu, previše radimo da bismo se osvrtali na ovakve paušalne izjave.” – rekla je, između ostalog, za T-portal mininistrica kulture Nina Obuljen Koržinek nakon kritika Ane Lederer iz stranke Neovisni za Hrvatsku, nove pročelnice gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i nekadašnje zamjenice minista kultue Zlatka Hasanbegovića.

Lederer: ‘Postoje stavke koje mogu financirati zagreb Pride, ali ne znam kakve veze to ima s kulturom’

Nakon što je nedavno imenovana pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu i zamjenica bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića Ana Lederer u razgovoru za N1 prozvala ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, rekavši da u dvije godine mandata nije ništa napravila, za komentar te izjave tražili smo ministricu kulture, piše T-portal u članku Mije Pavliše.

Obuljen Koržinek: “Pitanje je perspektive jesu li se neke stvari mogle odraditi kvalitetnije i brže”

Upitana da komentira izjave Ane Lederer dane u emisiji ‘Točka na tjedan’, koju je u nedjelju emitirala N1 televizija, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek za tportal je rekla da nema običaj bez konkretnog povoda kvalitativno komentirati rad svojih prethodnika u Ministarstvu kulture, niti djelovanje osoba na pozicijama odlučivanja na lokalnim razinama.

Vilim Matula napao Anu Lederer: ‘Već prva izjava pročelnice Lederer je skandalozna’

‘U toj bismo maniri i mi mogli reći da nismo primijetili tragove rada gospođe Lederer u Ministarstvu, kao ni njen angažman na dobrobiti kulture Grada Zagreba u razdoblju do njezina izbora na mjesto pročelnice’, izjavila je ministrica kulture.

Ministrica Obuljen Koržinek pak dalje u izjavi za tportal ističe da je pitanje perspektive jesu li se neke stvari mogle odraditi kvalitetnije ili brže.

Obuljen Koržinek: “Odmakli smo se od traženja kostura po ormarima i prozivanja neistomišljenika”

‘No nedvojbeno je da bi danas, da su moji prethodnici svoje kratkotrajne pozicije bolje iskoristili i pokrenuli više procesa, bar nužni reformski zahvati već bili provedeni. Uređenje sustava financiranja, pokretanje novih natječaja (sudjelovanje u kulturi, poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama, natječaj za vizualne umjetnike), upućivanje u Sabor niza konačnih prijedloga zakona, usvajanje Nacionalne strategije poticanja čitanja, raspisivanje tri natječaja iz sredstava Europskog socijalnog fonda, povećanje proračuna Ministarstva kulture koji sad iznosi 0,91 posto državnog proračuna… samo je dio postignuća u proteklih dvadeset mjeseci’, pohvalila se ministrica te dodala da su Vlada i ona kao ministrica došli s vizijom i čvrstom odlukom da nagomilane probleme rješavaju temeljito i dugoročno.

Vrgoč o Lederer: “Ja stvarno mislim da je potpuno besmisleno da se naš program komentira ovako javno”

‘Zato smo se i odmakli od dotadašnje prakse traženja kostura po ormarima i prozivanja neistomišljenika te bez odlaganja započeli s reformama u svim područjima kulture. Sve u svemu, previše radimo da bismo se osvrtali na ovakve paušalne izjave. Gospođi Lederer želimo uspjeh u radu na mjestu pročelnice za kulturu Grada Zagreba’, zaključila je u svojoj izjavi ministrica Obuljen Koržinek.

Izvor: narod.hr/tportal.hr