Odmetnuti HDSSB-ovci prihvatili odluku Ministarstva uprave da je njihova sjednica Glavnog odbora stranke nepravovaljana

Foto: fah

Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana Slavonije i Baranje, gdje su okupljeni suspendirani i isključeni članovi HDSSB-a, koji su tijekom stranačkog raskola podržali Dinka Burića i Vladimira Šišljagića, izvijestila je u četvrtak da još uvijek nisu vidjeli originalni dokument očitovanja Ministarstva uprave o svojoj sjednici održanoj 10. studenoga, ali da će prihvatiti tumačenje i odluke kako ih je to ministarstvo utvrdilo.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin ranije je izvijestio da je Ministarstvo uprave svojim očitovanjem potvrdilo da skup kojeg su 10. studenog u Osijeku sazvali suspendirani i isključeni članovi stranke, predvođeni Šišljagićem i Burićem – i nazvali ga sjednicom Glavnog odbora stranke – nije bio sazvan sukladno stranačkom statutu pa ni odluke toga skupa ne mogu biti pravovaljane.

U priopćenju za javnost, na svojoj Facebook stranici, Koordinacija, koja je svoj raniji naziv, Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a, promijenila u Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana Slavonije i Baranje, zahvalila je ozbiljnim i odgovornim članovima HDSSB-a “koji su svojim imenom podržali nužnost promjena u najsnažnijoj regionalnoj slavonskoj stranci”.

“Odlukom Ministarstva uprave naša politička bitka ne prestaje. Ciljevi, koji su nas okupili, izgradili su čvrsto zajedništvo i želju za nastavkom razvoja dobre političke ideje, koja je u prvih devet i pol godina opravdavala razloge svoga pokretanja i postojanja, ali je, nažalost, u posljednjih godinu i pol dana izgubila pravu svrhu svoga postojanja”, navodi se u priopćenju i dodaje kako Koordinacija nastavlja s djelovanjem u svrhu stvaranja boljeg života u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Iz Koordinacije ističu kako ne razmišljaju o osnivanju nove stranke, ali itekako i dalje planiraju politički djelovati, što, kako dodaju, svakako podrazumijeva i sudjelovanje na sljedećim lokalnim izborima.

Izvor: narod.hr/h