Odvjetnik Luka Mišetić jednim je pitanjem o žrtvama prokazao nevjerojatno licemjerje Bojana Glavaševića

Foto: snimka zaslona, fah Fotomontaža: narod.hr

Odvjetnik generale Ante Gotovine Luka Mišetić, dan uoči proslave vojno-redarstvene operacije Oluja, na svom twitter profilu upitao je zastupnika SDP-a Bojana Glavaševića jedno pitanje koje je kulminiralo raspravom u kojoj nije dobio odgovor na početno pitanje.

“Može jedno pitanje, @bglavasevic? Zašto na Danu pobjede nad fašizmom u svibnju ne izražavate žaljenje za nevine žrtve partizanskog pokreta?”, upitao je Mišetić Glavaševića 4. kolovoza referirajući se na njegovu objavu na twitteru istog dana u kojoj je napisao:

“Sutra slavimo Dan pobjede, ali prava pobjeda Hrvatske dogodila se potpisivanjem Erdutskog sporazuma. Bez ispaljenog metka. Moja sreća zbog vojne pobjede VRO “Oluja” uvijek će uključivati žaljenje za svim nedužnim žrtvama koje su izgubile dom, život ili najmilije. Znam kako je to.”

Nakon što je odvjetnik Mišetić postavio pitanje zastupniku SDP-a Glavaševiću slijedila je rasprava kroz niz komentara koju prenosimo:

Bojan Glavašević: Whataboutism, Luka? Hajde, možeš ti i bolje od toga. A osim toga, ne samo da nikad nisam negirao da je i u WWII i poraću bilo nevinih žrtava i ratnih zločina od strane partizana nego mi je pola familije bilo po križnim putevima. Totalno promašen tvit, Luka. Totalno.

Luka Mišetić: Bojane, nije “whataboutism” propitivati dosljednost saborskih zastupnika. Pitao sam zašto niste izrazili žaljenje baš na dan pobjede nad fašizmom. BTW, FWIW, tvrditi da je Erdutski sporazum “prava pobjeda” implicira da Oluja to nije. Jeste li to željeli reći?

(FOTO) Odvjetnik generala Gotovine razotkriva laži Newsweeka, koji tvrdi kako su ‘mase dočekale Vatrene s nacističkim pozdravima i ustaškim bojnim poklicima’

Bojan Glavašević: a pitanje o danu pobjede nad fašizmom jeste whataboutism jer nema ama baš nikakve veze s ovim, nego je intencija bila dokazati da sam selektivan u sućuti. što nisam. domovinski rat je za mene formativan više nego WWII, danas je obljetnica vezana za DR, i zato o tome govorim.

Luka Mišetić: Zašto izbjegavate odgovor? Hoćete li na Danu pobjede nad fašizmom 2019. izraziti žaljenje za sve nevine žrtve partizanskog pokreta?

Bojan Glavašević: Oprosti Luka ali odakle ti uopće pravo da me prozivaš za ovakve stvari? Rekao sam ti da mi je pola obitelji prošlo križne puteve, znaš da mi je pola obitelji pobijeno u Domovinskom ratu i da smo prognani. Nemam ti se oko čega objasnjavati, a ti nemaš nikakva prava pitati.

Luka Mišetić: (1/2) Nemam pravo pitati? Ok. Onda ću izraziti osobno stajalište. Nikad nećes izraziti žaljenje za nevine partizanske žrtve na sam dan pobjede nad fašizmom. Nikada, jer znaš da bi tvoji birači bili revoltirani takvom relativizacijom pobjede nad fašizmom… (2/2) RSK bila je fašistički projekt koji je slomljen Olujom. Bez Oluje nema Erduta, i tvoj Vukovar-naš Vukovar-ne bi bio u RH. Zato nikakve relativizacije Oluje, tj pobjede nad srpskim fašizmom. A žaljenje za nevine srpske žrtve poslje 5. kolovoza.

Dva dana nakon prvog postavljenog pitanja i rasprave koja se razvila oko njega, odvjetnik generala Ante Gotovine nije dobio odgovor na svoje prvo pitanje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr