(FOTO) Odvjetnik generala Gotovine razotkriva laži Newsweeka, koji tvrdi kako su ‘mase dočekale Vatrene s nacističkim pozdravima i ustaškim bojnim poklicima’

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali američki Newsweeek prije nekoliko dana objavio je skandalozan i sramotan članak posvećen dočeku hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, a nakon srebra osvojenog na Svjetskom prvenstvu.  Članak prepun zluradih neistina objavljen je  pod naslovom “Hrvatska reprezentacija pozvala profašističkog pjevača dok su mase slavile s nacističkim pozdravima i ustaškim bojnim poklicima”. Naravno, kad spominju ”profašističkog glazbenika” napadaju hrvatskog branitelja Marka Perkovića Thompsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je koji su ”doček” Vatrenima gledali, ako su uopće bilo što gledali i ako su uopće provjerili ”informacije” iz Zagreba kad već nije novinarka Cristina Maza pošteno i korektno odradila svoj posao te sve sama provjerila.  Ne samo kako nije provjerila nego je i istinu pokušala zataškati.

Naime, doček hrvatskoj reprezentaciji kako u Zagrebu tako ni diljem Hrvatske, nije bio ”obilježen ustaškim poklicima i nacističkim pozdravima, niti su zabilježeni bilo kakvi incidenti…’ Na ulicama Zagreba Vatrene je dočekalo pola milijuna ljudi, a sve je prošlo u savršenom redu. Teško zamislivo i za Ameriku.

Cristina Maza piše u sramotnom pamfletu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada je nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i za publiku od oko 500 tisuća gledatelja, Perković je svoj nastup započeo vičući ustaške bojne poklike. Nekoliko ljudi u publici viđeno je kako izvode nacističke pozdrave, što je potaknulo intenzivnu debatu diljem zemlje u kojoj vladaju podjele oko naslijeđa Drugog svjetskog rata.”

Dakako, kad i ako ovo pročitate bit će vam sve jasno, pa i odakle ”informacije” novinarki koja je na sramotan način izvijestila o jednom od najvećih dana hrvatskog sporta u povijesti. Doček Vatrenih pri povratku iz Rusiji sasvim sigurno bit će dio hrvatske povijesti.

Jasno je koji su portali i koji su mediji u Hrvatskoj Thompsonu podmetali brojne stvari koje on nikad niti je napravio niti je njegova glazba ta koja izaziva podjele. Eventualno bi se moglo govoriti o ”podjelama” na 90 posto onih koji Thompsona slušaju vole njegove pjesme ili ga poštuju kao branitelja, deset posto onih koji ”novinare” stranih medija, kao što je primjerice Newsweek, pune lažnim informacijama, što je ništa drugo nego zapravo dio specijalnog rata protiv Hrvatske na način na koji smo navikli i koji traje godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o sebi kaže  Cristina Maza, autorica sramnog pamfleta?

“Osim SAD-a, živjela sam u Srednjoj Americi, Engleskoj, Središnjoj Aziji, Zapadnoj Europi i Beogradu. Govorim engleski, španjolski i srpsko-hrvatski i uvijek radim na poboljšavanju znanja ruskog jezika.”

Foto: Snimka zaslona

Dovoljno… Tome ne treba puno dodati. Novinarka Newsweeka je očito čudo prirode s obzirom da govori jezikom koji ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi baciti pogled na snimke s Twittera, bez obzira na ”Google prevoditelj”:

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Nakon što je Newsweek objavio  laži o dočeku Vatrenih u Zagrebu reagirao je na društvenim mrežama i ugledni hrvatski odvjetnik, Luka Mišetić, poznat kao i odvjetnik generala Ante Gotovine, kojeg je obranio i na Haaškom sudu te srušio sramotne optužbe o Hrvatskoj kao o državi nastaloj na ”udruženom zločinačkom pothvatu.” Ako je poznati odvjetnik srušio podvale i konstrukcije čitavog jednog tužiteljstva, koje je imalo gotovo neograničeni budžet, zašto ne bi mogao srušiti podvale novinarke Newsweeka?

Mišetić je pozvao ljude da podnesu svoje pritužbe na članak Newsweeku. Zatim je novinarka reagirala i maknula svoj tweet, te promijenila neke stvari unutar članka.

“Maze sada tvrdi da je Thompson pjevao pjesmu ‘uronjenu u nacionalističke stihove’, citirajući Lijepa li si, a koja nije nacionalistička pjesma. Tvrdi se da su ‘neki članovi publike držali ustaške simbole’, pozivajući se na jedan znak s takvim simbolom, koji je navodno uklonjen”, objavio je Mišetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavio je da je novinarka pokušala spasiti priču kopiranjem slika s Twittera, i kako je promijenila naslov. Newsweek se polako povukao, ali svejedno je nevjerojatan pokušaj sramoćenja Hrvatske.

Zanimljivo, u obranu Vatrenih od pamfleta objavljenog u Newsweeku stao je portal Index, na svoj način, dakako. Inače poznat po tome da je mjesecima, pa i godinama, pozivao navijače na bojkot hrvatske reprezentacije.

Koliko su uspjeli u svojim pozivima na bojkot pokazalo više od pola milijuna Hrvata na zagrebačkim ulicama, koji su oduševljeno dočekali hrvatsku reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića.

Samo dva dana nakon laži objavljenih u Newsweeku Index je za sve, dakako, okrivio Thompsona i one koji su ga pozvali, dakle, Vatrene. Prema Indexu ”Thompson i oni koji su ga pozvali da bude s Vatrenima praktički cijelo vrijeme dočeka osramotili su Hrvatsku!?” Drugim riječima, za sve su krivi oni koji nisu krivi, a oni koji jesu krivi i koji objavljuju laži kako o Thompsonu tako i hrvatskim reprezentativcima, su nedužni i nisu čak ni sramota za samu novinarsku struku!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.