Odvjetnik Šerić traži da se Zavadlavu ne sudi u Splitu: DORH ne vidi razloga za promjenu lokacije

Foto: Fah/Facebook (Fotomontaža: Narod.hr)

Mjesec i pol od trostrukog ubojstva u Splitu, koje je počinio 25-godišnji Filip Zavadlav, a koje je zgrozilo zemlju i podijelilo javnost, RTL donosi nove informacije o slučaju.

Kako se doznaje, Filipov odvjetnik Branko Šerić, zatražio je od Vrhovnog suda da se suđenje izmjesti na neki drugi sud u Hrvatskoj.

“Smatram da se radi o takovom teškom kvalificiranom kaznenom djelu višestrukog ubojstva, da je došlo do uznemirenja građana, da će se postupak pred nekim drugim sudom lakše i efikasnije odvijati”, rekao je Šerić.

Dodao je kako je već sada, zbog procjene sigurnosti okrivljenika, ali i medijske uključenosti, otežano vođenje kaznenog postupka.

“Moja očekivanja su da bi Vrhovni sud zaista trebao objektivno ocijeniti sve ove okolnosti, pa čak i ekonomičnost postupka”, rekao je. Filip Zavadlav trenutno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu odakle ga se vozi na ročišta u Split. Prijedlog za prenošenje nadležnosti na splitski je sud stigao krajem prošlog tjedna.

“Zatraženo je mišljenje državnog odvjetnika koji je dao svoje mišljenje i nakon toga će cijeli spis biti ponovno poslan u Zagreb kako bi Vrhovni sud odlučio o tom prijedlogu”, rekao je Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

U DORH-u ne vide razlog za promjenom

“U odnosu na ovaj zahtjev Županijsko državno odvjetništvo u Splitu dalo je negativno mišljenje. Činjenica je da Županijsko državno odvjetništvo u Splitu provodi istragu do završetka iste bez obzira na to kakvu će odluku o prijedlogu branitelja okrivljenika donijeti Vrhovni sud Republike Hrvatske”, kazali su.

Odluku o zahtjevu obrane donijet će Vrhovni sud u Zagrebu s kojeg poručuju kako prijedlog za prenošenje nadležnosti još nisu zaprimili.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/RTL