Petir poručila Dariju Čepi da je veći teret Mrak Taritaš od preplaćenih radova u Gunji

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Marijana Petir (HSS) prije nekoliko dana na Twitteru je komentirala ishod lokalnih izbora napisavši kako zbraja glasove koje Anka Mrak Taritaš gubi zbog svojeg kandidata za dogradonačelnika, Darija Čepe.

> Je li HNS-ova Mrak Taritaš nastavila Ferenčakovim stopama?

Petir je pritom dometnula kako je HNS-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Čepo veći teret od preplaćenih radova u Gunji, na što joj je Čepo odgovorio – primjedbom kako je ne podržava predsjednik njezine stranke, Krešo Beljak:

Podsjetimo, Dario Čepo, viši asistent na katedri za sociologiju na Pravnom fakultetu u Zagrebu te nestranački kandidat za dogradonačelnika, je 8. ožujka 2016. na svojem Facebooku objavio uvredljivu čestitku za Dan žena:

“Svim ženama, koje žele postići više i otići dalje od majki i kraljica, sretan Dan žena. I sretno vam u ovom društvu koje zovemo hrvatsko.

P.S. Čestitke se ne odnose na Željku Markić i Marijanu Petir… Happy International Women’s Day to all the women”.

Dario Cepo facebook

Pitali smo tada za komentar Marijanu Petir i Željku Markić.

Evo što nam je rekla zastupnica Republike Hrvatske u Europskom parlamentu, potpredsjednica HSS-a, vlasnica dvije fakultetske diplome, Marijana Petir:

“Svaka žena zna čemu u životu teži i koji su joj ciljevi. To je individualno. Nije dobro osuđivati žene koje odaberu svoj život u potpunosti posvetiti obitelji, kao niti one koje odluče posvetiti se poslu. Možemo se samo diviti ženama koje uspješno balansiraju ta dva svijeta. Nitko ne može reći da je žena koja se odluči posvetiti obitelji manje vrijedna jer je zbog ljubavi i brige koju svakodnevno daje svojoj obitelji zanemarila karijeru, niti netko može argumentirati kako je ona žena koja gradi uspješnu karijeru manje vrijedna od žene posvećene obitelji. U svakoj ženi nalazi se jedinstvena i neprocjenjiva vrijednost. Kakvi smo ljudi ovisi o našim srcima, vrijednostima za koje živimo i za koje se zalažemo – jednako na poslu i u obitelji. Sretan Međunarodni dan žena svim ženama – ženama svih zanimanja i profila jer bez svake od njih ovaj svijet bio bi puno siromašniji”.

A evo i komentara Željke Markić, liječnice, poduzetnice i vlasnice obiteljske tvrtke koja već 12 godina 95 % svojih prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima, članice upravnog odbora U ime obitelji:

“Ma, svega se naslušamo na Dan žena. Na žalost, mnogi koriste ovaj dan za omalovažavanje žena, umjesto za izražavanje poštovanja. Svaka žena donosi odluke o svom životu. I kao što nitko nema pravo obezvrijediti ženu koja odluči nemati djecu, nitko nema pravo obezvrijediti ženu koja odluči imati djecu. Ova je izjava, po mom mišljenju, tipičan izraz muškog šovinizma – gospodin, čini se, vjeruje da on najbolje zna što je dobro za sve žene. Iznenađuje da ovakav skučen pogled na žene javno iznosi netko tko podučava studente pravnog fakulteta sociologiju – znanost koja proučava društva i načine na koje ta društva oblikuju ponašanje, vjerovanja i identitet ljudi.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr