Policija objavila razmjere štete od olujnog vjetra u čak 11 županija

vjetar
Montaža: Narod.hr, izvor: Fah

Policija je objavila popis intervencija i štete od olujnog vjetra u više županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Zbog jakog vjetra Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je tijekom prijepodnevnih sati više dojava građana da je na području Grada Zagreba došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova. U Zagrebu su dvije osobe putem Županijskog centar 112 Zagreb, zatražile hitnu medicinsku pomoć. Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Obaviještene su sve nadležne službe.

Osječko-baranjska županija

Županijski centar 112 Osijek je zaprimio tijekom prijepodnevnih sati više od 100 poziva vezanih uz posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio preko 90 km/h. Uslijed jakog vjetra na području cijele županije došlo je do pada stabala na prometnice, osobna vozila, pješačke staze, električnu i telefonsku infrastrukturu, podizanja krovova i ploča krovišta te reklamnih panela. Došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na području Đakova, Našica i Belog Manastira. Obaviještene su sve nadležne službe.

Brodsko-posavska županija

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je više dojava o prekidu u opskrbi električnom energijom na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana. Obaviještene su sve nadležne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemska županija

Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je danas do 13 sati 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Virovitičko-podravska županija 

Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je danas 30-ak dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Varaždinska županija 

Županijski centar 112 Varaždin zaprimio je danas 20-ak dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarsko-bilogorska županija 

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je preko 80 poziva vezanih uz dojave o srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete te o svima obavijestio nadležne službe.

Krapinsko-zagorska županija 

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je 40-ak dojava da je zbog jakog vjetra došlo do oštećenja dalekovoda te su bez opskrbe električnom energijom Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec. Obaviještene su sve nadležne službe.

Koprivničko-križevačka županija 

Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je 20-ak poziva o srušenim stablima te električnim i telekomunikacijskim stupovima. Obaviještene su sve nadležne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačko-moslavačka županija

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je više dojava o oštećenju električne mreže, padu drveća na prometnice, dizanju krovova uslijed jakog vjetra. Došlo je do prekida opskrbe električnom energijom na području Siska, Gline, Hrvatske Kostajnice i Dvora.

Splitsko-dalmatinska županija 

Županijski centar 112 Split zaprimo je više dojava o polomljenim granama i razbacanim prometnim znakovima koje je uzrokovala bura u gradu Splitu.

‘Sve nadležne službe su na terenu te rade na sanaciji štete. Savjetujemo građane da budu na oprezu jer postoji rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana, oštećenih konstrukcija i letećih krhotina! Najnovija vremenska izvješća pratite na stranicama DHMZ-a’, poručila je policija.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.