Policija za vikend nadzire vozače motocikala, mopeda i bicikala

Zagreb, 16.09.2013 - Povodom poèetka nove školske godine provedena je društveno odgovorna akcija “Zajedno u školu” u organizaciji Allianza i Antene Zagreb s podrškom Grada Zagreba i Ministarstva unutarnjih poslova. Tijekom prvog tjedna u rujnu mjerila se brzina vožnje u neposrednoj blizini pet zagrebaèkih osnovnih škola kako bi vozaèe podsjetili na povratak djece na prometnice. Kao najkritiènija toèka pokazala se ulica Antuna Šoljana kod osnovne škole Ante Kovaèiæa, a upravo iz tih razloga na tu lokaciju trajno je postavljen mjeraè brzine. Na mjeraè brzine vozila ispred škole. foto FaH/ Damir SENÈAR /ds

Zagrebačka policija će tijekom narednog vikenda provoditi akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala koja je usmjerena na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja povezanih s tim vozilima.

Iz policije poručuju kako će posebnu pozornost obratiti na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih motocikala.

Nadzirat će i vožnju prije stjecanja prava te bez odgovarajuće kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostale prekršaje u prometu.

U akciji će koristiti i uređaje za mjerenje razine buke.

U policiji najavljuju kako će, s obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu te njihovo sudjelovanje u nesrećama, posebnu pozornost posvetiti prekršajima vožnje po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru.

Kažnjavat će i nekorištenje ispravnih i propisanih uređaja i opreme, svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, ali i vožnju te parkiranje po biciklističkim površinama drugih vozila, kretanje motocikala po biciklističkim trakama te druge prekršaje koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina