Ponovno odgođeno ročište za Uljanik: Zamjenica županijskog državnog odvjetnika smijenila stečajnog upravitelja

Foto: snimka zaslona

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Nevenka Kovčalija, kao predstavnica države, odnosno najvećeg vjerovnika Uljanika d.d., u petak je na samom početku izvještajnog ročišta u Pazinu zatražila razrješenje dosadašnjeg te imenovanje Marine Ružić iz Rijeke novom stečajnom upraviteljicom.

Država ima više od 70 posto ukupnih potraživanja u vrijednosti više od tri milijarde kuna te ima pravo to tražiti, tvrdi Nevenka Kovčalija.

Time je, umjesto odluke o izradi stečajnog plana ili likvidaciji, država zatražila razrješenje dosadašnjeg stečajnog upravitelja Damira Majstorovića, javlja HRT.

Kovčalija je kazala da smjernice za izradu stečajnog plana, koje je podnio Majstorović, ne pružaju temelje za donošenje tako važne odluke.

>Uljanik i IDS: 14 direktora koji su drmali brodogradilištem

>Hoćemo li platiti 4,5 milijarde kuna da bismo na kraju zatvorili Uljanik?

>Kinezi se ne javljaju: Kad su razgledali Uljanik mislili su da je to muzej brodogradnje, a i Brodosplit bi mogao u povijest

Taj je prijedlog prihvaćen na glasovanju vjerovnika s 82,3 posto, dok je 14,8 posto bilo suzdržano, a 2,9 posto protiv takve odluke. Sudsko ročište je odgođeno.

“Ako Uljanik d.d. neće dovršavati gradnju 514, nema osnova za izradu stečajnog plana. To bi bio samo gubitak vremena i novca”, rekao je stečajni upravitelj Uljanika Damir Majstorović nakon završenog ročišta.

“Stavili smo prijedlog da skupština vjerovnika odlučili o imenovanju drugog stečajnog upravitelja. Nisam ovlaštena davati druge izjave. Za sve se obratite pisanim putem Županijskom državnom odvjetništvu u Puli”, rekla je zamjenica Županijsko državnog odvjetnika u Puli Nevenka Kovčalija.

“Je li razlog 3. maj ili neki drugi razlog, činjenica je da s pravne strane što se danas dogodilo je uredno, međutim, isto tako je činjenica da Vlada Istrijane smatra građanima drugog reda. Nažalost, ta se moja izjava pokazala istinitom i tjeraju nas iz Hrvatske, valjda pripremaju prostor za nekog drugog. To je jako tužna priča”, rekao je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/HRT